In societatea contemporana, masinile sunt indispensabile, ajutandu-ne sa ne deplasam cu usurinta oriunde avem nevoie.
Fiind utilizate in fiecare zi, acestea sunt deseori supuse procesului de uzura, deci intretinerea lor corespunzatoare se dovedeste a fi o prioritate a oricarui proprietar.
Caroseria este cel mai des predispusa la deteriorare, ceea ce inseamna ca uneori vedem fie pete de rugina, zgarieturi sau alte imperfectiuni.
In aceasta situatie, prima data ne-am gandi sa apelam la ajutorul unui atelier auto, insa aceasta operatiune poate fi facuta chiar si fara studii de specialitate, trebuie doar sa avem la indemana ustensilele potrivite.
Pistolul de vopsit auto ar trebui sa fie de nelipsit din trusa de accesorii a oricarui sofer, deoarece este un produs foarte util si usor de utilizat.
Practic, rolul acestuia este de a vopsi intr-un mod cat mai uniform orice suprafata, pentru ca rezultatul obtinut sa fie de exceptie.
Sa nu uitam ca reprezinta o investitie inteligenta si din punct de vedere financiar, deoarece ne scuteste de drumurile repetate la un mecanic auto. Preturile de executie ale mecanicilor nu sunt foarte mici, deci mai bine ne ocupam personal de orice tine de vopsirea masinii pe care o avem in posesie.
Atunci cand ne apucam de vopsit va trebui sa ne echipam corespunzator si sa securizam si suprafata unde nu ne dorim sa ajunga vopseaua. Mai apoi, vom curata foarte bine locul unde vopsim, indepartand urmele de praf sau alte impuritati.
Mai apoi, umplem rezervorul cu vopseaua potrivita si reglam in acelasi timp si presiunea pistolului de vopsit auto si incepem dispersarea produsului.
Ideal ar fi sa mentinem aceeasi distanta a pistolului fata de suprafata vopsita, pentru ca rezultatul obtinut sa fie cat mai uniform si fara denivelari.
Chiar si specialistii recomanda mai multe straturi subtiri, decat unul foarte gros, care sa arate inestetic. Totusi, intre fiecare reaplicare, va trebui sa asteptam aproximativ 30 de minute, inteval de timp in care vopseaua se usuca.
Dupa orice vopsire, pistolul va trebui curatat in profunzime, pentru a nu ramane pete de vopsea uscata pe suprafata lui si a avea o rezistenta cat mai buna in timp.
Intretinerea acestui dispozitiv este foarte simpla, tot ce avem de facut este sa il depozitam in conditii optime, intr-un mediu lipsit de umezeala sau de inghet.
Atunci cand urmeaza sa achizitionam un astfel de produs, este bine sa avem in vedere cateva aspecte ce tin de debit, putere, capacitatea rezervorului, dar si de tipul de vopsea acceptata si lungimea cablului de alimentare.
Cele mai multe modele sunt prevazute cu un rezervor de pana intr-un kg, pentru a fi usor de utilizat si nu a cantari foarte mult, ingreunand astfel vopsirea.
Avand in vedere toate aceste aspecte, observam ca pistolul de vopsit poate fi utilizat la nivel larg, in atelierele auto, dar si acasa, in propriul garaj. Nu este necesara experienta in domeniu, tot ce trebuie sa facem este sa fim atenti atunci cand vopsim o anumita portiune, pentru ca totul sa iasa asa cum ne dorim, iar masina sa aiba un aspect ingrijit.