Cum influenteaza conversia constructiile industriale

Daca este sa ne gandim la cadrul patrimoniului construit se pot intalni o diversitate de situatii si anume: perioada in care s-a realizat cladirea, stadiul de degradarea al sistemelor constructive, materialele care sunt folosite la executie, aspectele tipologice, si multe altele.  Important este sa stiti ca in toate cazurile, functionalitatea sau obtinerea unui confort ambiental  au un rol destul de important.

Trebuie sa stiti ca aceasta conversie pe de o parte inseamna noi functiuni, iar pe de cealalta a readapta din punct de vedere arhitectural, toate acele cladiri care isi pierd functiune initiala, deci care sunt dezafectate.

Sunt destul de multe cazuri in carea cestea sunt supuse demolarii si ideea de a le salva nu este suficienta, acestea trebuia facute sa mai reziste in timp, practic sa se mareasca perioada lor de viata, si HENTZA BUSINESS va poate ajuta destul de mult in acest sens.

A face o conversi a spatiilor, nu se poate spune ca este un concept nou deoare exemple cu acest detaliu existau chiar si cu multe secole in urma. Mai ales in timpul revolutiei franceze.

Atunci cand se reutilizeaza un spatiu nou, mai ales din punct de vedere functional, si asociat cu pastrarea cladirii vechi, apare ca fiind o solutie perfecta, abia dupa secolul XIX.

O cladire industriala, este in mod practic , un capital cu suprafete destul de mari cat mai deschise si cat mai luminate.

Aceasta operatiune de reabilitare a spatiilor industriale, care implica atat conservarea cat si conversia lor,  este complexa in cazul in care se tien cont de functionalitatea cladirii.

constructiiDin acest punct de vedere, aceste spatii au ca si caracteristica principala, lipsa unei scari umane dar si repetabilitatea  unor elemente structurale carea, initial apara a fi monotone, reusesc sa duca la ccentuarea caractaerului dezumanizat. In acest fel, isi face aparitia necesitatea unei divizari a acestor spatii, si HENTZA va sare in ajutor.

Daca este sa vorbim despre problemele care ar putea sa apara, se poate mentiona in primul rand analiza sitului, dupa care identificarea elementelor de valoare continute. Pe de alta parte, se poate mentiona si definirea elementelor care trebuie sa fie pastrate dar si cele care trebuie inlaturate.

Nu doar in Europa, ci si in SUA exista numeroase manufacturi, uzine, depozite, ateliere, ce au fost transformate in locuinte sau birouri.

Cei care isi doresc sa se ocupe personal de un proiect si nu vor sa primeasca ajutor din partea unui manager de proiect, ar trebui sa tina cont de urmatoarele aspecte:

  • Trebuie sa aiba cunostinte despre studiile geo si topo, si cum se traduc acestea in costuri;
  • Este necesar sa cunoasca tipurile de structuri dar si avantajele si dezavantajele acestora;
  • Trebuie sa cunoasca furnizorii, preturile, , calitatea produselor furnizate, dar si acuratetea devizelor;
  • Este necesar sa urmareasca proiectele dar si cantitatile de lucrari din devize;
  • Trebuie sa aiba habar de cien sunt constructorii si cat sunt de seriosi;
  • Tipurile de garantii si de asigurari trebuie stiute foarte bine;
  • Trebuie sa evalueze ofertele si clauzele contractuale;
  • Este absolut necesar sa compare diferitele tipuri de materiale;
  • Trebuie sa stie care este calitatea lucrarilor care se desfasoara;
  • Se implica in coordonarea echipelor si succesiunea lor in santier;

In cazul in cate veti face dumneavoastra in cunostinta de cauza toate sarcinile unui manager de proiect, costul lucrarii poate sa scada cu 10-15%. Partea negativa este insa faptul ca stresul o sa intervina cate putin prin anumite situatii, dar il puteti gestiona destul de usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *