Inscrierea copilui intr-o gradinita particulara Otopeni

Trebuie sa tineti cont de anumite aspecte importante in ceea ce priveste inscrierea copilului intr-o gradinita particulara Otopeni, mai ales daca ne gandim la faptul ca aceasta situatie poate deveni una destul de dificila. In aceste conditii, este indicat sa stiti ce trebuie sa faceti atunci cand va veni momentul sa va inscrieti copilul la gradinita, pentru ca totul sa se desfasoare asa cum trebuie. Acomodarea este foarte importanta, pentru dumnevoastra si pentru cel mic, si este necesar sa ii expuneti celui mic situatia, sa fiti sincera cu el, si sa nu recurgeti la amenintari si pedepse. De cele mai multe ori situatia devine una destul de grea si din cauza mamei, mai ales daca ne gandim la faptul ca aceasta ii poate transmite din starile ei celui mic. Trebuie sa aveti incredere in acest sens, ca veti lua cea mai buna decizie, atat pentru dumneavoastra cat si pentru copil. Acest aspect este important, deoarece numai asa veti face mai usoara acomodarea celui mic in cadrul colectivului de la gradinita, si trebuie sa va ganditi la faptul ca nimic rau nu i se poate intampla, mai ales daca ne gandim si la faptul ca va fi sub observatia unei educatoare.

F

F

Exista de asemenea situatii in care acomodarea celui mic intr-o gradinita particulara Otopeni este ingreunata si de atasamentul copilului pentru mama, sau pentru un alt membru al familiei, iar in aceste conditii, nu va dori sa petreaca timpul cu alte persoane. Situatiile de acest tip sunt multiple, iar cei mici au stat mai mult cu mama, fie din cauza faptului ca nu a avut cu cine sa il lase, sau din cauza altor probleme. In aceste cazuri, situatia este una speciala, si spunem acest lucru deoarece sociabilitatea copilului nu este dezvoltata, ceea ce inseamna ca el va avea o anumita temere fata de persoanele pe care le va vedea pentru prima oara. El poate sa refuze sa ramana cu acestea sau sa se joace cu alti copii, fara ca in jur sa nu fie mama, sau adultul protector. Problemele de acest tip sunt cele mai des intalnite in ceea ce priveste adaptarea in gradinita, iar copilul nu este interesat de oameni noi, colegi, jucarii sau diferite activitati, pentru ca pur si simplu se teme. El va dori mereu sa ajunga inapoi in bratele mamei, iar in unele situatii pot aparea si unele reactii. Astfel, daca sunteti o mamica ce face parte din aceasta categorie, este foarte important sa pregatiti marea schimbare in viata celui mic din timp, si sa ii spuneti la ce sa se astepte. Ii puteti descrie totul foarte frumos, sa ii spuneti ca trebuie sa faca acest lucru.

Astfel, va trebui sa incepeti din timp pregatirea copilui pentru acomodarea la gradinita, si sa cumparati impreuna unele lucruri pe care le va folosi la gradinita. Puteti merge sa cumparati un ghiozdanel, sau papucei, si sa vorbiti cu copilul despre gradinita, despre program, si despre activitatile pe care le va desfasura, impreuna cu ceilalti copii. Este foarte bine atunci cand cel mic cunoaste un copil din gradinita, un prieten, sau un vecin, deoarece asa se va integra mult mai usor, si nu ii va fi la fel de frica. Daca veti avea posibilitatea este indicat sa inscrieti copilul la aceasi gradinita cu cel al unei cunostinte. Si copii care au frati sau surori in gradinita, se pot adapta mult usor, deoarece acestia pot fi ajutati, si se pot duce impreuna la gradinita. Este indicat de asemenea sa il ascultati pe cel mic, si sa il ascutati de fiecare data, cand va dori sa isi exprime temerile si gandurile, si impreuna puteti gasi o solutie. Eu am tinut cont de aceste lucruri, si din acest motiv, am dorit sa le impartasesc cu dumneavoastra. Copilul meu este inscris la Engel&Bengel, iar atunci cand l-am inscris am sunat la numarul de telefon: 021 313 22 64.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *