La ce se refera aceste garantii licitatii?

Daca si dumneavoastra sunteti interesat sa aflati detalii importante si interesante despre aceste garantii licitatii, atunci ati ajuns unde trebuie deoarece in cele ce urmeaza vom face referire la acest subiect. Despre aceste asigurari pentru garantii licitatii, putem spune ca pot avea rolul de a inlocui o scrisoare de garantie bancara, ce este necesara pentru atribuirea unor contracte pentru achizitionarea unor lucrari publice. In aceste conditii va fi nevoie de unele cheltuieli minime, si nu mai este necesara blocarea banilor sau a altor bunuri detinute de o anumita firma. Am aflat acest lucru de la compania Sc Vis La Vie Srl  dupa ce am sunat la numarul de telefon: 0771 731 869. Aceasta este o companie ce poate oferi servicii de informare pentru orice companie, si consideram ca este destul de important acest lucru, pentru ca orice persoana sa poata lua cele mai bune decizii in perioada urmatoare, daca se doreste folosirea acestor instrumente de asigurare pentru garantia la licitatii.

avocaPrin aceste garantii licitatii, asiguratorul este cel care garanteaza beneficiarului indeplinirea in cele mai bune conditii a unor obligatii asumate, in vederea participarii la achizitiile publice, si la unele lucrari de prestari servicii. Despre aceasta acoperire mai putem adauga ca se activeaza si poate oferi protectie beneficiarului in urmatoarele situatii. Atunci cand asiguratul isi retrage oferta dupa deschiderea oficiala a ofertelor, daca asiguratul retrage oferta dupa adjudecarea contractului, sau daca asiguratul, chiar daca este castigator al licitatiei, nu semneaza nici un contract pentru acea licitatie. Referitor la asigurati, putem spune ca acestia sunt de fapt acele companii ce pot participa la o licitatie publica sau privata, firma de constructii, de proiectare, sau de servicii. Despre beneficiar, putem adauga ca este de fapt autoritatea contractanta, de cele mai multe ori beneficiarul lucrarilor ce urmeaza sa fie realizate. Despre atribuirea contractelor de achizitie publica mai putem spune ca se realizeaza de cele mai multe ori prin organizarea unor licitatii publice. Pentru participarea la aceste licitatii, este nevoie de o garantie de participare, si de un anumit procent stabilit. Totodata aceste garantii de participare pentru licitatii pot fi constituite conform legii si dupa caiet de sarcini, prin virament bancar, sau printr-o scrisoare de garantie bancara.

Aceste instrumente bancare, sunt tot mai solicitate si in tara noastra, si multe persoane sau companii au inteles detalii despre rolul pe care il au in crearea unor conditii ideale pentru desfasurarea unor activitati comerciale. Ele au rolul de a asigura o anumita persoana sau companie, ca unele lucrari, sau transferuri bancare, vor fi realizate in cele mai bune conditii, iar in caz contrar beneficiarul va avea ocazia sa isi primeasca bunurile inapoi, daca nu s-au respectat sarcinile contractuale. Aceste garantii de participare la licitatii, au de cele mai multe ori o data de expirare fixa, care poate fi prevazuta de asemenea, si in documentatia de atribuire, dar exista si situatii in care aceasta perioada de validitate poate fi prelungita. Aceasta valabilitate pentru garantiile de participare, poate inceta odata ce contractul de achizitie publica a fost atribuit unui ofertant, sau daca din diferite motive, o licitatie a fost anulata. In ceea ce priveste actele necesare pentru analizarea firmei si pentru eliberarea unei asigurari de acest tip, putem adauga ca sunt necesare unele documente contabile. Printre acestea putem aminti bilanturile pe ultimii doi ani, balanta pe ultima luna, contul de profit si pierderi. Acestea sunt detaliile de care trebuie sa tineti cont atunci cand veti dori sa optati pentru aceste instrumente bancare, iar daca veti lua in calcul utilizarea lor, atunci in perioada urmatoare veti avea ocazia sa beneficiati de avantaje multiple, in ceea ce priveste achizitia de servicii si lucrari publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *