Proprietatile mobilierului din rattan natural

Rattanul natural este folosit la fabricarea pieselor de mobilier datorita flexibilitatii si rezistentei acestuia.

Mobilierul din rattan natural este potrivit atat pentru casa, cat si pentru diferite locatii, cum ar fi restaurantele, deoarece ofera un design placut si armonios.

Rattanul, la fel ca si lemnul, poate fi vopsit in diferite nuante, pentru a se potrivi mai multor stiluri. Beneficiile acestuia au fost recunoscute inca de acum 5000 de ani, cand egiptenii il foloseau pentru a realiza diferite decoratiuni si cosuri impletite.

In prezent, rattanul este principalul material folosit pentru mobila de gradina. Pe langa faptul ca este rezistent la orice tip de clima, mobilierul din rattanul natural are un aspect foarte frumos.

Privind raportul pret-calitate, putem spune ca este foarte bun, deoarece piesele fabricate din aceasta materie prima rezista foarte mult timp, fara a se deteriora cu usurinta datorita factorilor de mediu.

Atunci cand achizitionam o piesa de mobilier, ne dorim si sa fie foarte usor de intretinut, pentru a nu petrece foarte mult timp ocupandu-ne de acest aspect.

Un alt avantaj este dat de faptul ca rattanul este destul de usor, deci mobila poate fi mutata ori de cate ori este nevoie. Daca alte materiale trebuie sa fie tratate cu uleiuri speciale pentru a rezista la umezeala, rattanul nu are nevoie de o astfel de procedura.

rattanRattanul poate sa reziste pana la temperaturi de -40 de grade, fara sa se deterioreze, ceea ce este important in cazul mobilierului de exterior.

Pentru a rezulta un obiect rezistent, fibrele de rattan sunt impletite pe un cadru de aluminiu. Pe piata au aparut si diferite tipuri de rattan sintetic, insa mobilierul din rattan natural este mult mai elegant si de efect.

Trebuie sa avem in vedere si spatiul unde urmeaza sa punem mobila. Cel mai important este sa avem in vedere dimensiunile terasei, pentru ca foarte multe obiecte pot da senzatia de spatiu mult mai mic.

Rattanul este o esenta lemnoasa cu origini asiatice, care ofera incaperii un aer cald, exotic, spre deosebire de lemnul clasic. Chiar daca este folosit preponderent pentru mediul exterior, mobilierul din rattan poate fi folosit si orice camera din casa noastra. Spre exemplu, exista unele seturi pentru dormitoare care sunt fabricate din rattan si care contin sifoniere si paturi.

Pentru amenajarile interioare, rattanul se poate combina cu metal, piele si chiar lemn, piesele rezultate fiind foarte moderne.

Atunci cand achizitionati mobila din rattan ar fi indicat sa fiti atenti daca aceasta este neteda, adica foarte bine slefuita.

Daca inainte rattanul era folosit mai mult pentru terase sau case, in prezent acesta se regaseste si in foarte multe apartamente, datorita caracteristicilor sale.

Concluzionand, rattanul natural este un material care se distinge prin frumusetea si rezistenta sa indelungata. Producatorii ofera atat scaune si mese, cat si dulapuri sau alte piese unice.

Rattanul este o materie prima ecologica, sigura pentru sanatatea noastra. Indiferent de stil, putem sa alegem obiecte care au in compozitie aceasta materie, deoarece se vor potrivi cu orice design.

Asadar, rattanul natural poate fi o alegere inspirata pentru locuinta noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *