Reparatii aragaze profesionale Bucuresti – apeleaza intotdeauna la specialisti

Aragazul a devenit un succes comercial abia in anii 1880, cand apareau primele conducte de gaze in orasele mari din Marea Britanie. Acestea (aragazele) au devenit, apoi, populare si pe continentul european si in Statele Unite la inceputul secolului XX. Putin mai tarziu au aparut si aragazele electrice, care au inovat aceasta nisa de piata.

Asadar, inca din 1880, aragazul a devenit o componenta de nelipsit in nicio bucatarie. Nu am putea sa locuim intr-o casa fara aragaz, rolul sau fiind foarte important. Insa trebuie sa intelegem si ca la fel ca orice obiect, si acesta este menit sa se strice intr-un viitor mai indepartat sau intr-unul mai apropiat.

Cel mai bine este sa fim atenti la schimbarile pe care le simtim la acesta si care ne dau de gandit cu privire la siguranta noastra si a membrilor familiei noastre. In aceasta situatie nu trebuie sa ne riscam sanatatea, asa ca recomandat ar fi ca atunci cand simtim diferite modificari la acesta care sa ne ridica un semn de intrebare, sa apelam la specialist care se ocupa cu reparatii aragaze profesionale Bucuresti.

Cum sa intretim aragazul si sa evitam situatiile neplacute?

Dupa achizitionare, spala cuptorul, gratarul si tava cu o solutie de sapun calda. La prima pornire se poate degaja un miros neplacut, ca urmare a arderii diverselor uleiuri care au lubrifiat partile aragazului, precum si materialele termoizolante.

Coptul si prajitul se efectueaza in cuptorul incalzit in prealabil la temperatura maxima timp de cateva minute de minute. Coptul produselor din aluat se efectueaza pe tava, la temperatura de 180-200°C, depinzand si de preparat.

Murdaria gratarului mesei si a despicatoarelor arzatoarelor poate fi indepartata cu ajutorul produselor pentru curatarea articolelor din metal sau cu solutii speciale. Canalele de foc ale despicatoarelor arzatoarelor trebuiesc curatate cu ajutorul unei perii, insa nu utiliza detergenti cu proprietati abrazive.  Pentru a preveni deteriorarea stratului de email, nu freca suprafetele emailate cu obiecte abrazive. Deteriorarea stratului pieselor care intra in contact nemijlocit cu flacara este posibila in decursul procesului de utilizare (capacele arzatoarelor, ochiul, gratarul mesei). Suprafata interioara a cuptorului si suprafetele exterioare ale aragazului trebuiesc spalate cu ajutorul unei carpe inmuiate in solutie de apa sau de soda, iar apoi sterse, pentru o buna igiena.

Atunci cand cureti aragazul, fii sigur ca suprafata s-a racit complet, pentru a evita accidentele neplacute. Apa calda se foloseste pentru curatarea gratarului si a suprafetelor metalice, iar cu o perie speciala poti freca si interiorul cuptorului. Clateste bine toate piesele inainte de a le pune la loc si asigura-te ca le-ai uscat corespunzator.

Daca arzatorul pare infundat, curata-l cu un fir rigid sau cu un dispozitiv de curatare special pentru acestea. Atunci cand asezi arzatorul la locul sau, trebuie sa fii sigur ca este pozitionat pe orificiu si ca este aliniat perfect. Altfel, risti sa ai o flacara cu care nu poti gati. Nu turna apa peste blatul superior, pentru ca acest lucru poate preveni aprinderea aragazului.

Robinetele arzatoarelor necesita lubrifiere in mod periodic, o data in doi ani, de catre un specialist al serviciului de gaze, fapt care va asigura buna lor functionare. Verifica periodic furtunul de racordare, iar daca se constata defecte, acesta trebuie sa fie inlocuit cu unul similar de catre un specialist sau un reprezentant al serviciu tehnic.

Asadar, dupa cum observe in sfaturile mentionate mai sus cu privire la intretinerea aragazului, este bine ca periodic sa chemam un specialist de la reparatii aragaze profesionale Bucuresti, care sa verifice daca totul este in regula sau daca trebuie modificat ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *