Rulourile exterioare de aluminiu din Cluj sunt cea mai buna alegere

Daca aveti nevoie de intimitate in casa, protectie antiefractie si doriti sa reduceti costurile la energia electrica rulourile exterioare de aluminiu din Cluj sunt cea mai buna alegere pentru casa dumneavoastra. Rulourile exterioare aluminiu reprezinta un element important in arhitectura casei si reprezinta o serie de avantaje precum:

 • asigura protectie excelenta impotriva razelor soarelui
 • asigura protectia tamplariei impotriva intemperiilor (ploaie, ninsoare, viscol, grindina)
 • asigura protectie termica a spatiilor interioare
 • ofera protectie antiefractie
 • permite integrarea plaselor anti insecte in rulou
 • ofera un design placut si modern
 • ofera un plus de confort la optiunea electrica sau cu telecomanda
 • reducerea cu pana la 10 dB a zgomotului
 • posibilitatea executarii in nuantele dorite, inclusiv a imitatiilor lemn
 • intimitate, protejand impotriva privirilor indiscrete din exterior
 • permite dozarea foarte fina a luminii

Ele se gasesc pe piata intr-o gama variata de modele profesionale si culori diferite. In functie de constructia la care se monteaza rulourile exterioare se impart in doua mari categorii:

 • Rulourile exterioare aplicate si rulourile tencuibile – se monteaza de regula pe tamplaria deja existenta a caselor. Diferenta intre Rulourile aplicate si Rulourile tencuibile este vizibilitatea casetei superioare, la cele aplicate casetele fiind vizibile iar la cele tencuibile casetele fiind incorporate in termosistemul izolator.
 • Rulourile exterioare suprapuse si rulourile tip boiandrug – se monteaza in momentul constructiei sau renovarii locuintei, casetele acestora fiind la fel ca la cele aplicate: vizibile sau incorporate in termosistemul izolator.

Rulourile din aluminiu sunt integral din aluminiu si au casetele de forma ovala sau tesitala la 45º cu lamele de dimensiunea de 39 mm sau de 55 mm si sunt umplute cu spuma poliuretanica pentru asigurarea unei izolari de calitate. Ca si sistem aceste rulouri sunt compuse din ghidaje pe care culiseaza lamelele din aluminiu rulate intr-un ax fix.

Pentru a obtine cele mai bune coeficiente termice cu valori care se apropie de 0,5 W/m2k , ambele sisteme de rulouri exterioare sunt izolate cu polistiren grafitat de mare densitate. Aceste pot avea dimensiuni si culori diferite in functie de necesitati iar ridicarea si coborarea lor poate fi actionata  mecanic cu snur, banda, arc, vinci sau manivela ori electric printr-un intrerupator sau telecomanda.

rulouri-exterioare-aplicateCele mai folosite sunt de regula cele actionate electric deoarece prezinta avantajul controlarii simultan a tuturor rulourilor din casa sau doar pe cel dorit prin apasarea unui singur buton si puteti face lucrul acesta din orice loc, ca de exemplu pat, canapea sau masa.

Rulourile exterioare de aluminiu din Cluj sunt dotate cu plase anti insecte acestea fiind necesare mai ales in sezonul cald. Plasele se gasesc intr-o gama variata de culori si modele pentru a satisface orice nevoie. Ele ajuta la impiedicarea patrunderii insectelor dar si a prafului. Pot avea sisteme dotate cu frana siliconica ce permit strangerea lenta a plasei, prevenind ridicarea si coborarea brusca ce poate duce la defectarea lor sau chiar la accidente.

Plasele sunt incorporate in caseta rulourilor, in spatele covorului de lamele, ghidajul ruloului avand doua canale separate ce functioneaza independent. Plasele sunt de tip rulou si au perii la baza care asigura o inchidere ermetica, actionarea ei facandu-se pe verticala cu ajutorul unui snur. In functie de pozitia geamului plasa de insecte poate fi incorporata in caseta ruloului pe toata suprafata sau doar pe o portiune, in lateral sau pe mijloc.

Legat de sistemele antiefractie exista posibilitatea de a opta pentru diferite sisteme antiefractie care constau in blocarea rulourilor in pozitia „inchis”. Acestea se fac cu ajutorul unui zavor automat, zavor simplu sau incuietoare cu cheie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *