Tamplarie PVC Suceava – de ce aspecte trebuie sa tii cont?

Daca te-ai decis sa faci pasul cel mare si sa oferi cele mai bune conditii locuintei tale, ei bine, o tamplarie PVC este cea mai buna decizie.

Daca esti genul de persoana care tine foarte mult la spatiul sau privat, care doreste sa aiba liniste, este bine sa stii ca o tamplarie PVC este cee ace ai nevoie, pentru ca izoleaza fonic.

Daca te-ai saturat sa platesti prea mult la caldura pe timpul iernii, tamplaria PVC poate fi solutia, pentru ca este si o foarte buna izolatoare termica. Astfel, caldura va fi mentinuta cat mai multa vreme si vei avea posibilitatea sa economisesti.

Daca stai cu teama in propria locuinta, ei bine, afla ca o tamplarie PVC Suceava este foarte buna in ceea ce priveste efractia, fiind foarte rezistenta impotriva acestuia.

Insa de ce aspecte trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi o tamplarie PVC Suceava?

Trebuie sa tii cont de evacuarea apei

Apa este evacuata prin slituri de minimum 5×20 mm executate in interiorul profilului,  pe laturile orizontale sus si jos, la 50 mm fata de colt si cu o distanta intre ele nu mai mare de 1200 mm. Acele sliturile din partea exterioara se executa tot la aceeasi dimensiune, la 150 mm fata de colt, distanta intre ele fiind de minim 1200 mm. Sliturile vor fi mascate de capace. Apoi, chiar pe toc, in locul sliturilor din partea exterioara se pot executa slituri in partea de jos a ramei daca montajul permite. Cu alte cuvinte, se poate realiza acest lucru numai in situatia in care are un inaltator, ramanand astfel spatiu intre profil si pervazul exterior.

Trebuie sa tii cont de feronerie

O componenta foarte importanta care asigura inchiderea si deschiderea perfecta a elementelor de tamplarie este feroneria si reprezinta partea esentiala a ferestrelor tale. Scopul feroneriei este de a actiona usor si fara sa agate si sa aiba un punct de inchidere la fiecare 800 mm lungime a faltului. Aceasta componenta foarte importanta trebuie sa contina balamalele inferioare si superioare, maner de actionare si mecanism de actionare cu “bumbi” sau cu “ciuperci” antiefractie pentru inchidere. Este, de asemenea, recomandat ca pentru usi si ferestre sa ai in vedere o feronerie germana, de calitate.

Trebuie sa tii cont de armare

Profilele sunt foarte importante si acestea se armeaza cu rigidizari de otel zincat cu grosimi de 1,5 sau 2 mm in functie de structura profilului si utilitatea sa. Conectivitatea care este intre tipul de profil si armatura se gaseste in cataloagele tehnice care trebuie sa fie puse la dispozitia clientilor. Iata si un mic pont: cand ti se monteaza tamplaria PVC poti verifica existenta armaturii, cerand persoanei care se ocupa cu montarea sa scoata unul dintre suruburile cu care s-a prins otelul de profil si sa se reintroduca surubul la o distanta de 1,2 cm de locul initial.

In situatia in care acel surub intra greu, atunci clar armatura este de otel. O alta metoda de verificare a existentei armaturii se face printr-o gaura facuta tocului sau a cercevelei si astuparea ulterioara a gaurii cu un dop de silicon. Pentru ca armatura sa se prinda corect trebuie ca partea tocului sa vina in contact cu peretele, cu suruburi autoforante, la distanta de 250-300 mm si 150 mm fata de unghiul ramei pentru profile albe, iar pentru profilele maro la distanta de 200-250 mm. In cazul cercevelei, suruburile care prind armatura se vor afla pe partea de asezare a geamului de termopan, distantele fiind aceleasi.

Asadar, pentru a fi sigur ca seriviciile de montare tamplarie PVC Suceava sunt de calitate, tine cont de sfaturile de mai sus si fii vigilent. Altfel nu te vei bucura de cele mai bune rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *