Vopsitorie in camp electrostatic – tehnica de vopsire

Despre serviciile oferite de o vopsitorie in camp electrostatic, putem spune ca sunt din ce in ce mai solicitate, iar acest lucru se intampla ca urmare a faptului ca beneficiile oferite de aceasta modalitate de vopsire sunt multiple. Din acest motiv am luat legatura cu cei de la S.C.MATEI URBANISMS.R.L. pentru a cere mai multe informatii si i-am contactat utilizand numarul de telefon: 0744-704985. In cele ce urmeaza va vom prezenta si dumneavoastra aspectele importante ce tin de o vopsitorie in camp electrostatic si puteti lua in calcul aceasta modalitate de a vopsi piesele metalice si nu numai.

Incepem prin a va spune despre pulberea utilizata in acest proces de vopsire ca este depozitata intr-un container special, aflat langa cabina de vopsire. Apoi, aceasta pulbere este cea care va trece prin pistolul electrostatic cel care va incarca particulele determinand depunerea acestora pe piesa vopsita. Despre polimerizarea si intarirea suprafetelor vopsite prin acest procedeu, mai puteam adauga ca au loc intr-un cuptor. Despre pulberea care nu se va depune pe piasa vopsita, putem spune ca este colectata si reutilizata.

1Totodata, o importanta destul de mare in acest proces de vopsire in camp electrostatic, o are si alimentarea instalatiei cu vopseaua pulbere. In acest sens, putem adauga ca de cele mai multe ori se utilzieaza trei metode prin care se poate transporta pulberea din containerul rezervor pana la pistol. Toate aceste tehnici au ca principal mijloc de transport aerul. Principiul de baza al alimentarii cu pulbere este cel prin care pulberea poate fi controlata astfel incat sa curga lin catre pulverizator, constant si fara fluctuatii. In acest sens e va reusi transportarea unei cantitati ideale de vopsea pulbere. Referitor la containerele de depozitare, putem adauga ca sunt asemanatoare din punct de vedere constructiv si au la baza o forma de con. Despre orificiul de iesire pentru pulbere, putem adauga ca variaza in diametri in functie de metoda utilizata pentru transportarea pulberii.

Pentru toate metodele de alimentare cu pulbere, difuzorul de aer este activat doar in acele momente in care mecanismul de declansare a pistolului este pornit. Este necesara prezentarea unor informatii referitoare la pistolul de pulverizare, deoarece acesta joaca un rol foarte important in ceea ce priveste procesul de vopsire in camp electrostatic. In aceste conditii, putem spune ca exista o gama variata de pulverizatoare, manuale sau automate iar acestea pot fi achizitionate de la producatori. Referitor la culoarul intern in ceea ce priveste alimentarea cu pulbere va trebui ca acesta sa fie cat mai fin posibil. Acest lucru este foarte important deoarece orice neregula sau denivelare de la interiorul pulverizatorului poate duce la adunarea pulberii si la formarea unor blocaje pentru emisiile de pulbere. De cele mai multe ori aceste pulverizatoare pot fi ajustate din difuzor pentru a genera o forma de evantai con sau tija.

Vopsirea in camp electrostatic prezinta de asemenea o serie de avantaje destul de importante, pentru care multi utilizatori iau in calcul acesta posibilitate de vopsire. In acest sens, putem spune ca se poate face o acoperire totala, chiar si pentru piesele mai dificile. Grosimea ideala de vopsea pulbere se poate obtine inca de la prima aplicare, eficienta in vopsire, timp redus, culori diversificate sau acoperirea unor suprafete foarte subtiri. Acestea sunt motivele principale pentru care multe persoane iau in calcul posibilitatea de a opta pentru o colaborare cu o companie ce desfasoara activitati in acest domeniu. Beneficiile vopsirii in camp electrostatic sunt recunoscute si datorita acestor lucruri este indicat sa luati in calcul utilizarea acestei tehnologii pentru vopsirea obiectelor metalice si nu numai. Chiar daca reprezinta o tehnologie relativ noua, vopsirea in camp electrostatic a castigat mult teren in comparatie cu vopsirea lichida, traditionala. Acest lucru s-a intamplat si ca urmare a faptului ca eficientizarea timpului de lucru reprezinta un aspect foarte important, iar durabilitatea si rezistenta vor fi semnificativ imbunatatite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *