Nu trebuie tratate superficial durerile de genunchi odata aparute.
Ceea ce trebuie mentionat este faptul ca durerea de genunchi este una dintre cele mai comune afectiuni cu o varietate mare de cauze si multe tratamente specifice. La un moment dat, fiecare persoana o sa intampine probleme la genunchi.
Daca durerile de genunchi persista, este necesara vizita la un medic specialist sau macar o informare mai detaliata despre metodele pe care le poti aplica in scopul vindecarii.
Trebuie sa te asiguri ca aplici cel mai bun tratament pentru genunchi, iar pentru acest lucru, informatiile de mai jos iti vor fi de folos.
Asadar, ce trebuie facut in cazul in care experimentezi dureri la nivelul genunchiului?
Exercitii fizice. Exercitiile fizice sunt recomandate pentru ca pot incetini progresia osteoartritei, una dintre cele mai des intalnite cauze ale durerii de genunchi. Activitatile fizice intaresc sistemul osos, tonifica musculatura si sunt importante pentru sanatatea tesutului cartilaginos. Exercitiile fizice sunt bune si pentru intarirea articulatiilor. Cand vine vorba de genunchi, intarirea muschilor este foarte importanta. Este recomandata, de asemenea, si gimnastica in apa, fiind in mod particular de ajutor in cazul durerilor articulare.
Streching. Exercitiile fizice care intaresc muschii sunt importante pentru a proteja articulatiile genunchiului.
Pozitia corecta a corpului. Incearca sa eviti scaunele si canapelele prea joase pentru a nu pune presiune in plus pe genunchi. Adaugarea unei perne sub genunchi poate inrautati situatia. O postura corecta este foarte importanta.
Mentinerea unei greutati adecvate. Acest lucru poate fi de ajutor in reducerea durerilor de genuchi pe termen lung.
O dieta sanatoasa si echilibrata poate preveni durerile de genunchi. Alimentatia in cazul durerilor de genunchi are la baza alimente cu propietati anti-inflamatorii.
Reguli cheie pentru alimentatie in cazul durerilor de genunchi:
- Alege alimente sarace in grasimi;
- Opteaza pentru fructe, legume si fibre;
- Evita un consum exagerat de carne;
- Acizii grasi esentiali nu trebuie sa lipseasca din dieta ta.
Alte remedii suplimentare:
- Acupunctura ar putea fi de ajutor in cazul durerilor de genunchi. Insa, in cazul osteoartritei beneficiile acestei practici nu sunt clare;
- Masajul ar putea ameliora durerea de genunchi;
- Daca organismul si corpul tau se bucura de o alimentatie sanatoasa, exercitii fizice, o greutate normala, acestea raman modalitati dovedite de a ameliora durerea de genunchi cauzata de artrita.
- Zeama de lamaie, somon si patrunjel. O reteta ideala in care le poti imbina pe cele trei alimente poate fi chiar amestecarea zemii de lamaie cu carne de somon pisat si o legatura de patrunjel. Dupa aceea, ia compozitia si pune-o la rece o ora si apoi trece-o prin blender. La final, adauga in compozitie capsula de vitamina C si bea compozitia dintr-o inghititura.
- Ardei iute si ulei de masline. Capsaicina, substanta ce se gaseste in compozitia ardeiului iute, creeaza senzatia de caldura in zona pe care este aplicata, alinand durerea si reducand inflamatia.
Care sunt cauzele durerilor de genunchi?
Una dintre cele mai frecvente cauze ale dureriilor de genunchi este artroza. Artroza reprezinta o afectare a cartilajului care protejeaza si inveleste suprafetele articulare.
Genunchiul poate suferi si din cauza poliartritei reumatoide care este o boala inflamatorie. Aceasta afecteaza articulatiile mainilor si picioarelor, de unde rezulta tumefactii, dureri si distructie articulara.
Durerile de genunchi pot surveni si de la leziuni, inclusiv entorse, ligamente intinse sau rupte, rupturi de menisc ori uzura de cartilaj.
Guta si pseudoguta. Guta este un alt tip de artrita. Daca te regasesti in situatia de a avea genunchiul rosu si cald, cauzele posibile sunt reprezentate de guta si pseudoguta, doua tipuri ale artritei.
Asadar, remediile naturale reprezinta cel mai bun tratament pentru genunchi in cazul in care se manifesta la nivelul acestuia dureri, inflamatii.