Anual, zeci de mii de turisti viziteaza atractiile turistice din zona Bucovinei. In ceea ce priveste cazarea, sunt numeroase variante, in functie de buget. Fie ca vorbim de hoteluri de lux, care dispun de conditii asemanatoare hotelurilor din strainatate, sau de mici pensiuni si case de vacanta, conditiile sunt foarte bune, asigurand confortul turistilor.
Puteti gasi cazare si in satele aflate in apropierea manastirilor. Camerele sunt foarte primitoare si curate, asigurandu-se o temperatura optima in timpul iernii.
Daca optati pentru cazarea la o pensiune, preturile sunt mult mai rentabile decat la un hotel, iar proprietarii va vor face sa va simtiti membri ai familiei pe durata sederii.
Drumul pana la pensiuni este foarte accesibil, de obicei se parcurge cu masina sau cu mijloacele de transport in comun.
Cazarea in Bucovina este ieftina iar rezervarile se fac, in general, pe baza unui avans. Restul banilor se ofera in momentul in care se ajunge la pensiune.
Majoritatea pensiunilor pun la dispozitie si servicii de masa, servind atat meniuri locale cat si internationale, dupa preferintele turistilor.
Se poate solicita si serviciul de room-service, platit separat fata de pretul cazarii. Partiile de schi se afla in apropiere, fiind foarte cautate de turisti.
In unele situatii, se poate asigura si transportul de la gara pana la pensiune si se organizeaza excursii la manastiri, care se platesc de catre turisti.
Cadrul natural din aceasta zona este unul impresionant, muntii in contrast cu padurile vesnic verzi constituie privelisti memorabile.
Turismul de odihna este foarte practicat in aceasta zona, unde linistea si aerul curat de munte va vor revigora organismul. Departe de agitatia oraselor, veti avea timp sa va bucurati de frumusetile oferite de natura.
Drumetiile montane sunt o alta atractie turistica, mai ales vara, pe traseele marcate. Iarna, unele pensiuni pun la dispozitii sanii trase de cai pentru a face plimbari.
Cazarea in Bucovina ofera turistilor si posibilitatea de a descoperi artizanatul, un element local foarte cunoscut in intreaga Romanie.
Pentru pasionatii de cultura si civilizatie, sunt muzee de arta veche. Acestea detin o impresionanta colectie de obiecte de cult, carti si tesaturi. Costumele populare autentice sunt pastrate cu rigurozitate de catre bucovineni.
Bucovina este renumita si pentru fauna sa. In padurile de aici se intalnesc specii de animale precum ursul brun. Trofeele de vanatoare au fost apreciate chiar si la competitii internationale.
Personalitatile marcante ale Bucovinei, precum Stefan cel Mare, Alexandru Lapuseanu si Petru Rares au contribuit la construirea manastirilor ce astazi sunt cunoscute in intreaga lume.
Manastirea Putna este prima manastire construita de domnitorul moldovean Stefan cel mare. Desi este construita din anul 1466, aceasta isi mentine multe din caracteristicile initiale, desi a fost supusa unor renovari. Ea constituie unul dintre obiectivele turistice reprezentative pentru Bucovina.
O alta manastire foarte cunoscuta este Manastirea Voronet, celebra pentru albastrul de Voronet, culoare care straluceste la atat de mult timp de cand a fost aplicata.
Concluzionand, cazarea in Bucovina este accesibila si diversa, ofertele fiind foarte bune in raport cu serviciile de calitate oferite de gazde. Calatorind, veti putea vedea toate frumusetile cu care este inzestrata aceasta zona unica.