Ce trebuie sa avem in vedere pentru a ne intretine canalizarea ?
Orice casa completa include macar o instalatie de canalizare. La randul ei, instalatia de canalizare are doua componente, una exterioara si una interioara, a carei construire si intretinere ramane exclusiv in seama proprietarilor.
Cand lucrurile iau o intorsatorua neplacuta, este ideal ca proprietarii sa apeleze la o firma de desfundare canalizare pentru a remedia situatia.
Caderea
Sistemul functioneaza in totalitate dupa princiul fizic al vaselor comunicante si pentru a putea functiona trebuie sa se tina cont de acest aspect, in principal de faptul ca pentru a curge apa necesita, fie de cadere, fie de pompe.
Majoritatea caselor sunt contruite pe principiul caderii (atat scurgerea cat si racordarea la sistemul principal de canalizare se bazeaza pe acest principiu).
Ferirea de inghet
Aceasta problema apare mai ales la casele care au curte cand iarna, in timpul frigului extrem, se intampla de numeroase ori ca sistemul de alimentare cu apa sa inghete si astfel locatarii raman fara apa.
Pentru a evita aceasta problema trebuie sa se tina cont in principal de modul in care a fost proiectata si construita instalatia dumneavoastra.
Cel mai bine ar fi ca tevile de canalizare sa nu aiba absolut deloc contact direct cu exteriorul. Tot odata este indicat ca peretii prin care trec conducatele sa fie bine izolati cu diferite materiale termoizolante iar baile si bucatariile sa aiba o temperatura peste limita inghetului.
Desfundarea si infundarea
Folosirea in exces a scurgerilor (prin aruncarea de uleiuri sau diferite grasimi, mancare, gunoaie etc.) va duce la blocarea acestora.
Desfundarea canalizarii se poate face atat cu produse din magazine, cat si de un instalator, insa in niciun caz nu incercati sa desfundati tevile turnand acid sulfuric pe conducta, asa cum gasim pe unele site-uri. Riscati sa va distrugeti conductele si in final veti ajunge sa cheltuiti mult mai mult cu inlocuirea acestora decat daca ati fi apelat de la bun inceput la un profesionist.
Luati in calcul aceste mici ponturi si veti evita majoritatea problemelor ce pot aparea la o canalizare interioara.
Cum folosim sarpele de desfundat?
Sarpele de desfundat este un instrument flexibil si lung cu un carlig in varf. Acesta se baga in teava infundata si, prin rotirea lui, acesta apuca mizeria si elibereaza teava. Datorita flexibilitatii, cablul poate intra in curbele tevii fara sa ramana blocat.
Pasi de urmat:
- Pregatire– Inainte de a incepe curatarea tevii, puneti-va o pereche de manusi rezistente pentru a usura manipularea sarpelui. Luati niste carpa pentru a curata locul si luati o galeata/oala pentru a indeparta resturile.
- Introducetisarpele dragat in teava si rotiti-l de la celalalt capat.
- Continuati sa rotiti si sa impingeti sarpele pana cand simtiti ca ajunge in partea blocata a tevii. Veti observa acest lucru cand sarpele se indoaie.
- Rotitisarpele astfel incat sa prinda pluta solului. Cand simti ca nu merge inainte, este timpul sa-l scoti cu dopul.
- Dupa ce scoateti dopul, scurgeti apa din teava timp de cateva minute pentru a indeparta murdaria ramasa si pentru a va asigura ca teava este complet curata.
- Curatatiustensila si chiuveta, dusul sau cada.
Pe langa aceasta ustensila, se gasesc si alte optiuni pentru desfundarea canalizarii sau a tevilor, cum ar fi solutii care dizolva murdaria, tevi de draga sau pompe de draga. Daca nu puteti uttiliza acest instrument recomandat ar fi sa apelati la un instalator, dar aceasta optiune poate fi destul de costisitoare.
Asadar, cea mai eficienta metoda de a remedia astfel de situatii neplacute, este sa apelezi la un profesionist in desfundare canalizare pentru a remedia problema creata. Desfundarea canalizarii este un domeniu complex, greu de gestionat de o persoana care nu are cunostintele necesare, asa ca mai bine apeleaza la profesionisti pentru a evita agravarile situatiilor.