De ce ai nevoie de un fotograf profesionist?

Indiferent de evenimentul la care participi (nunta, botez, majorat etc.), trebuie sa pui accent si pe gasirea unui fotograf profesionist care te poate ajuta sa imortalizezi cele mai frumoase momente.

Capturarea unor momente inedite pe care ti le vei aminti peste ani si ani nu este o munca usoara si, din pacate, nu poate fi realizata de oricine.

Nu orice persoana are un simt artistic dezvoltat si ochiul format in asa fel incat intreg evenimentul sa fie o reusita din punctul de vedere al esteticii fotografiilor. De aceea ai nevoie de cineva cu experienta, de cineva care stie ce unghi si ce lumina te avantajeaza, de cineva care poate crea din nimic totul.

Fotograful profesionist da viata unor fotografii statice si, cu ajutorul oamenilor din acestea, contureaza povesti pe care tu sa le porti cu tine de-a lungul anilor.

Acum, daca esti convins ca ai nevoie de o persoana cu experienta care sa ghideze totul catre un final ireprosabil, trebuie sa stii si cum sa iti dai seama daca acel fotograf iti poate oferi rezultatul dorit.

Care este diferenta intre un fotograf profesionist si unul amator?

Un fotograf profesionist este sigur pe el, are incredere in fortele proprii si reuseste sa iti transmita chiar din primele minute o stare de siguranta. El va veni cu propuneri pentru diferite locuri in care vor fi facute fotografiile si programul evenimentului. Va dori de la inceput sa se implice, astfel incat pozele pe care ti le va inmana la final sa aiba efectul dorit.

Fotograful amator in schimb nu ia initiativa, asteapta propunerile solicitate si este de acord cu orice spun clientii sai.

Cand te afli in prezenta unui fotograf amator, iti dai seama ca nu te simti prea confortabil, pentru ca ai impresia ca nu stie prea bine ce face.

Fotografii profesionisti sunt cei care dispun de aparate cat mai performante si care au intotdeauna dupa ei o geanta mare plina cu obiective pentru a se asigura ca pozele vor iesi perfect. Sunt cei pe care ii vezi la sedinte foto in cele amuzante pozitii: pe jos, in noroi, praf sau mizerie, numai pentru a obtine fotografia perfecta. Sunt cei care fac totul pentru ca tu sa ai parte de cele mai frumoase momente si amintiri.

Fotografii profesionisti pun foarte mult suflet in ceea ce fac si se vede daca isi iubesc sau nu meseria prin felul in care se comporta, vorbesc si calitatea muncii lor.

De cealalta parte, fotograful amator merge la evenimente din placere sau din nevoie de bani.

De cele mai multe ori, nu vei putea sa inchei un contract cu un fotograf amator, iar in acest fel, nu poti avea nicio garantie asupra serviciilor prestate.

Desigur, pretul unui fotograf profesionist poate fi destul de ridicat, dar asta pentru ca si acesta are cheltuieli la randul sau, insa, in final, raportul calitate-pret va fi unul care nu te va dezamagi.

Stii daca un fotograf este potrivit pentru nunta ta de la prima intalnire cu acesta, pentru ca vei vedea daca vorbeste despre munca sa cu pasiune si cu drag. Si, in plus, asculta-ti instinctul, niciodata nu insala.

Asadar, avand in vedere aceste sfaturi care te pot ajuta sa faci diferenta dintre un fotograf profesionist si unul amator, iti va fi mult mai usor sa iti dai seama ce alegere vei face cand va veni momentul sa o faci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *