De ce este importanta mentenanta unui site web?

Pagina web este considerata a fi cartea de vizita a unei afaceri, deci vorbim despre imaginea pe care o avem in mediul online.

Crearea unui site este doar o prima etapa, insa nu este suficient doar atat, pentru ca ne dorim sa functioneze in parametri optimi.

Chiar daca pagina este optimizata din punct de vedere SEO si se bucura de succes in mediul online, administrarea va permite dezvoltarea, de la o luna, la cealalta.

WordPress-ul este o platforma a carei evolutie este constanta, deci detinatorii site-urilor web trebuie sa fie la curent cu noutatile.

Orice site va avea nevoie update-uri lunare, ceea ce inseamna ca mentenanta este inclusa in strategia SEO, de durata lunga.

In momentul in care se realizeaza mentenanta unui site web, se actualizeaza platforma, deci va functiona mult mai bine.

Fondatorii WordPress lanseaza in mod periodic noi versiuni, din ce in ce mai performante, pentru a asigura utilizatorilor o experienta cat mai placuta pe site.

Ba mai mult, aceste actualizari sunt menite si pentru a securiza platforma, fiind astfel ferita de posibilele atacuri cibernetice.

Sa nu uitam ca update-urile au rolul si de a rezolva erorile ce au fost raportate anterior de useri.

In cazul in care nu se acorda atentie mentenantei, pot sa apara atat modificari de design, dar si o viteza de incarcare mult mai lenta.

Link-urile nefunctionale si comentariile de tip spam nu fac decat sa ingreuneze functionarea site-ului.

De starea bazei de date a paginii ar trebui sa se ocupe un specialist, pentru ca riscam sa pierdem date importante daca modificam noi ceva.

Rapoartele lunare ne arata in mod evident daca pagina functioneaza optim sau daca exista erori. In contul Google Analytics sunt precizate aceste  aspecte.

Practic, acolo observam atat numarul utilizatorilor, cat si performanta tehnica a unui site web, deci avem informatiile la dispozitie, oricand.

Procesul de mentenanta a unui site web presupune, inainte de orice, identificarea problemelor, iar mai apoi crearea unei strategii de optimizare, care sa dea rezultate.

Tot pe baza concluziilor se intocmeste si un plan SEO on si off, deci procesul de intretinere a unui site este destul de complex.

Odata cu dezvoltarea afacerii, vom dori si o dezvoltare a site-ului, deci adaugarea unor noi functii pentru utilizatori.

Ba mai mult, exista momente cand dorim sa dam un refresh site-ului, sa adoptam o noua tema si un design inedit, moment in care este bine sa apelam la serviciile unui profesionist.

Cu siguranta nu avem pregatirea necesara pentru a implementa toate aceste modificari fara ajutor de specialitate si nici timp.

In cele mai multe cazuri, ne lipseste experienta, dar si cunostintele tehnice necesare pentru dezvoltarea unui site web.

Avand in vedere cele precizate, observam ca mentenanta unei pagini este esentiala, pentru buna functionare a acesteia. Vorbim despre un procedeu destul de complicat, ce necesita mult timp, deci indicat ar fi sa avem o colaborare cu un specialist, care sa se ocupe de acest aspect.

Depinde de reusita noastra in online felul in care site-ul este administrat si cat de bine functioneaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *