Importanta unor patucuri pentru copii

Inaltimea si suportul saltelei patutului sunt importante si un patut cu o saltea ce poate usor de reglat este esential. Inaltimea reglabila permite asezarea mai sus a saltelei, astfel incat sa puteti aseza copilul usor si cu grija ,mai ales in primele luni de viata, dar si coborarea acesteia atunci cand bebelusul creste si este capabil sa se ridice singur, si este pericolul ca acesta sa cada peste balustrada patutului. Patutul pentru copii pe care il cumparati trebuie sa aiba cel putin doua pozitii ale saltelei pe inaltime.

Cand alegeti un patut pentru copii, verificati ca acesta sa fie robust si stabil. Verificati cu atentie lemnul, metalul, plasticul etc. pentru a va asigura ca nu este crapat si nu prezinta aschii. Un patut pentru copii rezistent va garanta de asemenea siguranta copilului dumneavoastra pentru a preveni caderile atunci cand acestia invata sa se catere. Ridicati si coborati zabrelele de un numar de ori, pentru a va asigura ca se misca usor, lin si silentios. Nimic nu este mai frustrant decat sa incerci sa cobori un grilaj incapatanat sau zgomotos cu un copil adormit in bratele dumneavoastra. Patuturile din lemn pentru copii trebuie construite din lemn de esenta tare, precum artar, frasin, fag sau stejar, si vopsite sau colorate cu emailuri omologate din punctul de vedere al sigurantei.

In general, patucurile pentru copii au o forma dreptunghiulare. Totusi, veti descoperi in magazine ca unele modele sunt disponibile in forma rotunda sau ovala. Aceasta forma nu are numai calitati estetice superioare, dar copilul se va bucura de mai mult spatiu cand se intoarce sau se taraste in somn, fara a se bloca in vreun colt.

patut pentru copiiPoate cel mai haios aspect care se ia in considerare la cumpararea unui patut pentru copii este stilul patutului. In prezent, se poate cumpara patuturi in orice stil, de la aspectele traditional si clasic, la cele moderne, futuriste sau mai invechite. Fiecare are propriul stil, gust si preferinte personale, iar aceasta se aplica si la cumpararea celor necesare copilului, ca de altfel la orice altceva. Un patut clasic si fara varsta poate fi cea mai buna optiune a dumneavoastra daca intentionati sa-l vindeti ulterior sau sa-l transmiteti altor prieteni sau membri ai familiei.

Deja exista pe piata unele patuturi pentru copii care au roti. Aceasta este o caracteristica foarte utila daca doriti sa va deplasati patutul copilului prin camera. Un patut pe roti poate, de asemenea, facilita schimbarea lenjeriei si rotirea si curatenia imprejurul sau mai facil. Posibilitatea de a deplasa un patut de copii intr-o alta camera este, de asemenea, o flexibilitate utila. Mai ales atunci cand va curatati podeaua camerei pentru copii sau covorul. Daca va ganditi sa cumparatu un patut pentru copii cu rotite, verificati ca rotile sa aiba un mecanism solid de blocare. Este intotdeauna important sa blocati rotile patutului pentru copii atunci cand acesta este imobil pentru a evita pericole potentiale, mai ales cand in casa se mai afla si alti copii. In timp ce se joaca cu copilul, cineva poate impinge accidental patutul (de exemplu pe scara in jos, pe fereastra sau o mobila).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *