Fie ca lucrezi in acest domeniu sau ai nevoie doar pentru acasa, cu siguranta la un moment dat al vietii tale ai avut nevoie de carne tocata. Preparatele pe care le obtinem cu aceasta sunt delicioase si sunt nelipsite din multe dintre casele noastre. Dar, dupa ce te decizi ca vrei sa prepari ceva cu carne tocata, trebuie sa te hotarasti si cum iti vei procura aceasta carne. Ai doua variante: o poti cumpara deja tocata din magazin sau poti sa o toci singur, acasa. Daca alegi cea de-a doua varianta, ai nevoie de o masina de tocat carne, care sa te ajute sa obtii o carne tocata numai buna de folosit in preparate.
De ce sa folosesti o masina de tocat carne?
Dupa cum mentionam in introducere, ai putea sa iti achizitionezi carnea deja tocata direct dintr-o macelarie sau dintr-un magazin. Aceasta este o varianta mai comoda, care nu presupune un mare efort din partea noastra, insa, asa cum deja am invatat din multe situatii, varianta mai comoda nu este intotdeauna si cea mai buna. Atunci cand iti pregatesti carnea acasa, ai garantia ca la final vei obtine exact ceea ce ai pus in masina de tocat carne, iar preparatele tale vor beneficia de cea mai calitativa carne posibila.
Atunci cand te hotarasti sa iti achizitionezi o astfel de masina de tocat carne, trebuie sa te gandesti in primul rand la ce o vei folosi si cat de mult o vei folosi. Daca scopul ei va fi casnic, folosita doar ocazional pentru prepararea carnii pentru sarmale sau alte preparate, nu ai nevoie de o masina de tocat foarte mare sau care sa permita tocarea unor cantitati considerabile de carne. Insa, daca o vei folosi cu scopul de a pregati cantitati mari de carne, ar fi bine sa alegi un model potrivit pentru acest scop, pentru ca o masina de tocat carne mai calitativa iti va usura destul de mult sarcinile.
De asemenea, exista doua tipuri de masini de tocat carne. Primul tip sunt cele clasice, cu rulment, pe care le invarti manual pentru a putea sa toci carnea. Acestea sunt recomandate unor cantitati mai mici de carne, intrucat necesita efort din partea ta. Al doilea tip de masini de tocat carne sunt cele electrice, care vor face toata treaba in locul tau. Tu trebuie doar sa le bagi in priza si sa introduci carnea in locul dedicat pentru aceasta, iar masina de tocat electrica va face restul pentru tine. Asa cum spuneam si mai devreme, depinde de tine pentru a decide la ce o vei folosi.
Masinile de tocat carne clasice sunt destul de simple, cu un mecanism deja cunoscut, fiind compuse dintr-o manivela lunga, pe care o vei invarti ca sa obtii carnea tocata, dintr-un cutit autoscutitor si o sita. Sunt usor de folosit, iar daca dupa fiecare utilizare sunt curatate corespunzator, sunt si foarte durabile. Cutitul trebuie uscat foarte bine, pentru a evita riscul aparitiei ruginei.
Asadar, daca te-ai hotarat sa nu mai cumperi carnea direct tocata de la magazin si vrei sa incerci sa faci asta singur acasa, te poti orienta la o masina de tocat carne care sa corespunda cerintelor tale si care iti va fi folositoare pe termen lung atat timp cat o ingrijesti corespunzator.