Tratamentul cu implant dentar presupune un examen clinic amanuntit, atat local cat si general, investigatii atente, fie sub forma analizelor de sange, fie sub forma investigatiilor radiologice, cea mai valoroasa fiind tomografia dentara. Pe baza acestora poate fi stabilit diagnosticul ce conduce la tratamentul corect.
Exista mai multe tipuri de lucrari care se pot realize pe implanturile dentare: lucrari mobilizabile, pe care pacientul le indeparteaza la domiciliu in vederea igienizarii si lucrari fixe, cimentate sau insurubate la implant, detasabile pentru control si igienizare doar de catre medic.
Tratamentul prin implant dentar implica mai multe componente, cele principale fiind in numar de trei si reprezentate de implantul propriu-zis, cu forma de surub tronconic sau cilindric, bontul protetic, adica elementul de legatura intre implant si lucrare si coroana sau lucrarea dentara.
Lucrarile dentare pe implanturi necesita protezisti si tehnicieni priceputi care sa integreze echilibrat dintele sau dintii artificiali in dinamica maxilara precum si tehnologii si materiale modern, biocompatibile si estetice: compozitele, polimerii, portelanul pe structura metalica, portelanul pe structura de zirconiu sau ceramica integrala adica portelanul fara metal, cu aspectul cel mai natural. Apeleaza la chirurgie stomatologica Iasi daca ai probleme. Lucrarile dentare pe implanturi pot fi realizate impecabil cu ajutorul robotilor dentari adica a tehnologiei cad/cam.
Rezultatul se obtine rapid, find unul precis, estetic, biocompatibil si functional. Coroana dentara se ancoreaza la implant fie prin cimentare cu cimenturi speciale fie prin insurubare, cea din urma fiind o varianta mult mai eficienta si confortabila in cazul controalelor regulate.
Pentru un tratament de succes, foarte importanta este calitatea implantului dentar folosit in tratament, acesta trebuind sa fie fabricat din materiale calitative si in conditii deosebite, avand certificarile si omologarile institutiilor abilitate in acest sens.
Nu in ultimul rand luam in discutie calificarea medicului (obligatoriu cu competenta in acest domeniu, specializari si experienta), cat si dotarea clinicii in care are loc interventia chirurgicala (sala de operatii dedicata acestui scop, cu toata aparatura necesara interventiei si cu metode totale de investigare pre si postoperator). Alege Dentique si uita de probleme. Fiind o manopera chirurgicala pura, conditiile de sterilizare vor fi foarte riguroase, normele de asepsie si antisepsie trebuind respectate cu rigurozitate.
Consultatia simpla – care dureaza circa 30 de minute si include o radiografie panoramica (bidimensionala) si setul de fotografii diagnostice. Dupa ce se realizeaza examinarea clinica, pacientului ii sunt prezentate pe aceste investigatii problemele dentare existente, stabilindu-se un plan de tratament general insotit de un deviz aproximativ (in lipsa tomografiei dentare, investigatie tridimensionala, precizia de diagnosticare este relativa). Este indicata pentru pacientii care nu au probleme majore (de chirurgie, implantologie, parodontologie) ce necesita o analiza complexa si consultatie de specialitate.
Consultatia de specialitate – dureaza peste 1,5 ore si presupune investigatii amanuntite, diagnosticare, plan de tratament si un deviz cu un grad ridicat de exactitate. Acest tip de consultatie include numeroase investigatii, printre care si tomografia dentara (tridimensional) care reprezinta „standardul de aur” in diagnosticarea stomatologica. Include consultul clinic, diagnosticarea, planul de tratament recomandat si planuri alternative de tratament, precum si devizul aferent planului recomandat.