Ce fel de pensule iti trebuie: cumva pensule din par sintetic?

Orice pictor sau artist in devenire are nevoie de cele mai bune obiecte pentru a excela. Un pictor are nevoie de cele mai bune culori, dar si de cele mai bune din punct de vedere calitativ pensule. Se tot vorbeste despre un tip de pensule care ar fi cel mai si cel mai, daca este sa adaptam o replica din filmul “Declaratie de dragoste”, un film care nu are nici cea mai mica legatura cu pictura. Acestea sunt pensulele din par sintetic.

Pensulele din par sintetic sunt realizate de obicei din fire de nailon sau poliester, au diferite forme si dimensiuni pentru o preluare exacta a culorii pe care doriti sa o folositi si de asemenea, pentru o aplicare precisa pe suprafata care urmeaza sa fie pictata. De obicei, firele de par sintetic ale pensulelor sunt vopsite si coapte la temperaturi mari pentru a le asigura o buna absorbtie a culorii si pentru a fi mai moi. O pensula moale va fi usor de folosit chiar si de micii pictori care au talent la pictura inca din clasele primare.

Pensulele din par sintetic de dimensiune mica, cu maner scurt sunt destinate atat picturii in acuarele, tempera, guase, cat si culorilor acrilice. Aceste pensule se folosesc si la pictura in ulei pentru obtinerea unor nuante usor diluate. Aceste pensule din par sintetic au firul elastic si fin. Cu ele puteti picta in tuse precise, fara intreruperi si pete inestetice. Tot ce aveti nevoie este rabdare. Rabdarea de a picta cele mai fine linii, cele mai mici figuri, dar si rabdarea de a astepta pictura sa se usuce.

pensulaPensula din par sintetic poate fi de calitate superioara sau nu, deci este recomandat sa optati pentru pensule care au in componenta fibra de carbon, care imita foarte realistic firul de par de porc ( zibelina). Daca pictezi cu o culoare fluida cum ar fi acuarela, este recomandata o pensula cu peri moi si fini iar daca e vorba de culoare de ulei, adica vascoasa, e bine sa intrebuintezi o pensula cu peri duri si grosi. Mediul acrilic are nevoie de o pensula medie.

Fiecare pensula are avantaje si dezavantaje. Daca o pensula cu par sintetic se strica, unul dintre avantaje ar fi ca nu te costa o avere sa o inlocuiesti. Este bine sa ai mai multe pensule atunci cand pictezi, sa fii pregatit pentru orice situatie.

Avantajele pensulelor cu par sintetic sunt: ​​

  • Rezistente la lichide, vopsele si solventi
  • Mai usor de intretinut ca pensulele din par natural
  • Nu retin si nu absorb pigment
  • Aplica mai corect pulberea fina si vopselele lichide
  • Protejeaza animalele, nu sunt facute din par de animale

Pentru a fi sigur ca ai tot ce iti trebuie inainte sa te apuci de o pictura care se vrea opera de arta trebuie sa verifici daca ai culorile pe care le folosesti cel mai bine, care iti aduc cel mai bun rezultat si pensulele care iti plac in cele mai variate marimi si forme. O pensula potrivita te va ajuta sa pictezi cele mai fine linii, sa pui urme acolo unde trebuie, sa inspiri umbre acolo unde crezi ca ar fi potrivit. In final, sa pui punctul pe I in orice tentativa de pictura.

Spre deosebire de alte pensule care promit marea cu sarea, aceste pensule au un pret accesibil si nu promit mai mult decat pot oferi. Fara talent nicio pictura nu iese capodopera doar datorita pensulelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *