Ce sa faci dupa ce te-ai cazat la hotel in Bucuresti

Capitala tarii este unul dintre principalele puncta de atractie turistica din tara noastra. Nu este de mirare ca zeci de mii de oameni se cazeaza anual in hotelurile din Bucuresti. Astazi iti propun cateva locatii de vizitat, pe care nu le vei uita usor. Dar sa o luam cu inceputul. Te-ai cazat la un hotel din Bucuresti? Daca nu, atunci iti sugerezi sa faci asta mai intai si apoi vom continua excursia. Poti gasi usor un hotel in Bucuresti, pe directoarele de calatorii din mediul online.

Cea mai mare cladire parlamentara din lume nu poate fi eliminata din discutie, sub nicio forma. Este cea de-a doua cladire, ca marime din lume, pozitionandu-se imediat dupa Marele Zid Chinezesc. Desi ti-ar trebui mai mult de o zi sa poti vizita intregul palat, administratia iti ofera un tur de aproximativ o ora, prin celel mai spectaculoase si mai grandioase Sali ale sale.

camere-11-700x400Experimenteaza micul Paris

Desi multe dintre cladirile cu adevarat extraordinare ale Bucurestilor au fost fie daramate in timpul regumului communist, fie au fost distruse de marele cutremut din 1977, inca mai putem vedea ici si colo cladiri care amintesc de maretia si eleganta capitalei. La o scurta plimare de oricare hotel din Bucuresti, Cismigiul poate fi decorul perfect pentru o zi calduroasa de vara. Gradinile de vara din Bucuresti sunt appreciate de locuitori, dar in mod egal si de turistii care cauta oaza de racoare mai ales pe timpul verii .nu departe de Parcul Cismigiu, exista Bulevardul Kiseleff, un boulevard ce ramane presarat cu vile interbelice, dovada a elegantei trecute a Bucurestiului.

Nu uita de mancarea traditionala. Exista nenumarate restaurant in Bucuresti care iti pun la dispozitie cele mai delicioase preparate.  Iar daca nu esti un fan al gastronomiei romanesti, nu te ingrijora, multe restaurant bucurestene iti pun in farfurie preparate cu specific italian, spaniol, chinezesc, indian si cate si mai cate alte specialitati nationale. Iar daca esti amatorul gustarilor, atunci nenumaratele simigerii iti vor putea astampara foamea pana vei ajunge inapoi la hotelul din Bucuresti la care esti cazat.

Asa cum sigur banuiesti, Bucurestiul nu duce lipsa de muzee. De la cel al naturii, pana la Muzeul Satului sau Muzeul de Isotrie, toate au programe destul de extensive in asa fel incat sa le poti vizita  pe toate, sau macar pe cele care ti-au trezit interesul.

Daca, pe de alta parte, esti un fan al artei contemporane, atunci Bucurestiul este pentru tine, avand in vedere care are cel mai mare numar de galerii de arta contemporana din tara. Farmecul pe care capitala inca il emana este dat, in parte si de oazele verzi dintre blocurile de beton. Se impletesc frumos intr-o retea de spatiu verde ce se intinde de-a lungul si de-a latul capitalei, adapostind, in unele cazuri mici cafenele si restaurante cochete.

Un lucru este sigur, insa, indiferent de ce fel de persoana esti. Daca ai venit in vacanta aici, nu are rost sa pierzi timpul intr-un hotel din Bucuresti. Iesi, exploreaza partea veche a orasului, partea eleganta, partea galagioasa si vesela, ori districtul administrativ, pentru ca indiferent pe care il vei alege, nu te vei plictisi.

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *