Totul despre anvelope de iarna

Anvelopele de iarna nu reprezinta un avantaj doar pentru ca au un design superior menit sa le ofere o mai mare tractiune pe gheata si zapada, ci si pentru ca se folosesc de uncauciuc ceva mai moale care le ajuta sa isi mareasca gradul de aderenta.

Acest cauciuc este creat sa fucntioneze perfect si atnci cand temepraturile snt foarte scazute, dar fara zapada.  Tocmai de aceea cauciucurile de iarna nu sunt potrivite pentru vara, pentru ca acest strat de cauciuc moale se va degrada mult mai repede.   De asmenea, nici cauciucurile de vara nu sunt potrivite pentru temperaturile reci. Inca un lucru de retinut este ca anvelopele all-season isi compromit abilitatile pentru vreme rece, pentru a putea fi folosite tot anul .

Multe motive pro anvelope de iarna, si putine contra
In timp ce soferii care conduc masini cu ractiune pe spate sunt mai dedicati anvelopelor de iarna, in special pentru rotile din fata, in ultimul timp tot mai multi soferi, indiferent de sistemul de tractiune al masinii, au inceput sa foloseasca aceasta strategie.in timp ce cauciucurile de iarna ajuta o masina sa se miste pe suprafete inghetate, acestea ajuta de asemenea la virajul si oprirea acestor masini, pe distante foarte mici.
1Unul dintre cele mai  importante motive pentru care oamenii nu cumpara des anvelope de iarna este costul. Pentru toate cele patru roti pretul poate ajunge si la 3 – 4000 de lei, in special la masinile cu roti mari. Totusi atunci cand comparam acest pret cu pretul asigurarii, sau cu faptul ca aceste caucciucuri iti pot salva viata in situatii de criza, anvelopele de iarna nu mai par atat de scumpe.
Un alt factor pe care multi soferi il iau in considerare atunci cand cumpara anvelope de iarna este faptul ca aceasta achizitie va prelungi viata anvelopelor de vara.
Daca sunt noi, le vei putea folosi chiar si 5 – 6 ani, prelungind astfel si speranta de viata a anvelopelor de vara.  In loc sa cumparati doua seturi de anvelope all-season, mai bine cumparati un singur set all-season si unul pentru iarna.

S-ar putea spune ca unul din inconventientele unui set suplimentar de cauciucuri este depozitarea.  Daca cei ce locuiesc la casa ar putea sa gaseasca un colt din garaj unde sa le aseze pana iarna viitoare, cei ce locuiesc la apartament sunt lasati fara prea multe optiuni. Din fericire majoritatea atelierelor mecanice din oras ofera posibilitatea depozitarii cauciucurilor chiar la ei in depozit. In felul acesta, atunci cand mergi sa schimbi cauciucurile , de doua ori pe an, stii deja ca anvelopele tale sunt acolo, si pur si simplu, mergi, ti se schimba caucicurile si pleci.

Ce trebuie sa retii este faptul ca este important sa cumperi anvelope de iarna noi. Desi pretul este mai mare decat al celor second-hand, investitia va dura mai mult, si anvelopele vor fi mai eficiente. Desi iarna s-a cam terminat, sa stii ca acum poate fi perioada propice pentru a-ti cumpara anvelope noi. Preturile au mai coborat, si in plus, iarna viitoare vei fi primul care si le va putea schimba, fara prea mult efort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *