De ce ar trebui sa purtam pantaloni sport din bumbac?

Bumbacul este o fibra textila obtinuta de pe semintele bumbacului prin procesul de egrenare. Fibrele bumbacului au luciul mat, iar culoarea acestora alb-galbuie este data de pigmentul natural continut.

De ce este recomandat sa purtam pantaloni de sport din bumbac?

  • Bumbacul este 100% natural si datorita acestei proprietati nu este alergen.
  • Bumbacul permite o buna aerisire si pastreaza corpul aerisit.
  • Hainele din bumbac sunt moi si nu se freaca dur pe piele.
  • In mod natural, bumbacul absoarbe si elimina umezeala corpului cu usurinta.

In plus, bumbacul este perfect pentru cei care sufera de astm, deoarece spre deosebire de alte materiale, acesta nu elibereaza particule mici, care pot declansa un atac. Este biodegradabil, iar tesatura poate suporta temperaturi ridicate, fara a afecta calitatea sau durabilitatea sa. Tesaturile din bumbac pot fi sterilizate.

Bumbacul este o fibra naturala, obtinuta din planta cu aceeasi denumire. Cultivata din cele mai vechi timpuri, aceasta este una dintre cele mai folosite fibre naturale in acest moment. Parte integranta a familiei nalba, cu flori delicate, bumbacul este o planta usor de prelucrat. Fibrele produse in jurul semintelor acestuia sunt moi si pufoase, fiind ideale pentru uz textil.

Cum se prelucreza bumbacul in vederea obtinerii tesaturilor?

Dupa recoltarea bumbacului, semintele acestuia trebuie sa fie indepartate pentru a fi prelucrata fibra. In trecut, acest lucru era realizat prin pieptanare. Acum, procedeul respectiv este realizat prin intermediul ginului de bumbac. Atunci cand se aduna mai multe fibre ondulatoare, care sunt intinse si rasucite, acestea formeaza un fir puternic, usor de tesut, de tricotat sau de vopsit.

Intrucat bumbacul este o planta usor inflamabila, cu numeroase bule de aer in compozitia sa, este necesara tratarea chimica a acestuia, in vederea reducerii acestui risc. Acest lucru este realizat prin amestecarea fibrelor naturale cu anumite cantitati de vata, in vederea sporirii puterii fibrei obtinute. In plus, acest procedeu adauga textura produsului finit obtinut.

Bumbacul necesita caldura, incoltind la temperaturi de 12 – 14 grade Celsius. Aceasta planta vegeteaza la temperaturi care depasesc valoarea de 20 grade Celsius. In caz de bruma sau inghet, sensibilitatea acestei plante este una crescuta. In schimb, desi iubeste apa, bumbacul rezista bine si in conditii de seceta. Pe parcursul etapelor de cultivare si recoltare, bumbacul isi schimba treptat culoarea de la galben la rosu.

De ce ar trebui sa alegem pantaloni din bumbac atunci cand facem sport?

Fiind un material textil 100% natural, pantalonii sport din bumbac reprezinta alegerea ideala pentru confectionarea tinutelor avantajoase pentru piele. Bumbacul absoarbe si elimina umezeala cu usurinta, mentinand astfel corpul aerisit, in timpul purtarii hainelor din bumbac. Persoanele care sufera de astm, pot beneficia de avantajele acestui material organic, intrucat bumbacul nu elibereaza particule mici, care ar putea declansa crizele specifice acestei afectiuni.

Bumbacul poate fi prelucrat la temperaturi ridicate, fara a afecta durabilitatea si calitatea produselor textile obtinute din acest material. Acest material organic poate fi sterilizat cu usurinta, proprietate care il transforma in alegerea ideala pentru confectionarea textilelor destinate bebelusilor, dar si persoanelor care sufera de boli de piele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *