Rolul cabinetului de kinetoterapie din Bucuresti

Kinetoterapia este una dintre domeniile medicale moderne, al carui obiectiv principal este redobandirea mobilitatii intregului corp.

Pe langa reducerea durerilor, kinetoterapia se foloseste si in cazul recuperarilor dupa interventiile chirurgicale, sau traumatismelor si accidentelor in care pacientii raman cu paralizie si dificultate in miscare.

Functiile organismului care au fost afectate se refac, recuperarea poate fi partiala sau totala, in functie de gravitatea bolii.

Kinetoterapia se recomanda in cazul urmatoarelor tipuri de afectiuni: scolioza, boli reumatismale, afectiuni ale sistemului cardiovascular, dureri musculare, boli cerebrale, obezitate morbida, stres.

Chiar si sportivii folosesc tehnicile de kinetoterapie din Bucuresti, deoarece isi cresc rezistenta la efort, obtinand rezultate mai bune in cadrul competitiilor la care iau parte.

Desi kinetoterapia este o procedura medicala, aceasta este relaxanta pentru pacienti. Afectiunile articulare pot afecta o mare parte a populatiei, in special persoanele cu varsta peste 40 de ani. Acestea creaza un disconfort major, impiedicand persoanele sa practice activitatile zilnice.

Cu ajutorul kinetoterapiei, acestea obtin atat ameliorarea durerilor, cat si o mobilitate articulara mult mai buna.

Gimnastica are un impac pozitiv pentru corp, activitatea fizica contribuie la refacerea mai rapida a tesuturilor afectate.

Kinetoterapia are atat rol de preventie a bolilor, cat si pentru tratarea celor deja aparute.

Stresul este unul dintre principalii factori de aparitie a multor boli, de aceea, gestionarea sa este un aspect foarte important. Kinetoterapia include si masaje de relaxare, care contribuie la destinderea musculara si psihica.

Infarctul miocardic poate avea consecinte grave asupra organismului, bolnavul poate ramane cu paralizia membrelor. De aceea, rolul kinetoterapiei devine esential.

Acelasi lucru se poate intampla si in cazul afectiunilor vasculare cerebrale. Orice tip de exercitiu se realizeaza in functie de persoana, si de disponibilitatea acesteia.

Tratamentul se face atat pentru segmentul care este afectat, cat si pentru restul corpului. Se asigura si o tonifiere, pentru un corp cat mai sanatos.

Cu cat ne adresam mai rapid unui medic, cu atat exista sanse mai mari de vindecare totala.

Perseverenta trebuie sa fie o caracteristica de baza a oricarui pacient, deoarece rezultatele depind, in mare masura, de ambitia acestuia.

Rolul kinetoterapeutului nu se rezuma doar la exercitiile fizice pe care le realizeaza cu pacientul, ci si la sustinerea morala a acestuia, pentru a depasi orice dificultate.

KinetoterapieSistemul osos este principalul sistem asupra caruia kinetoterapia are rezultate uimitoare. Inaintea de stabilirea unui program de exercitii fizice, se face un test in care se verifica forta pacientului.

Concomient cu exercitiile de kinetoterapie din Bucuresti se efectueaza si exercitii de respiratie.

Verificarea permanenta a pacientului este importanta pentru a vedea rezultatele obtinute. Chiar si in cazul bebelusilor, kinetoterapeutul ii poate ajuta sa evolueze pozitiv.

Concluzionand, rolul kinetoterapeutului este unul foarte important, deoarece cunostintele in medicina il ajuta sa ia cele mai bune decizii pentru binele pacientului.

Procesul de vindecare este unul complex, dar cu ajutorul medicilor acesta este simplificat. Indiferent de situatie, se vor trata cauzele, nu doar efectele. Chiar si afectiunile cronice pot fi ameliorate cu succes daca apelati la o clinica care dispune de aparatura performanta si personal medical specializat.

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *