Angajarea unei firme de contabilitate din Bucuresti

Externalizarea sau outsourcing-ul activitatii contabile reprezinta doar una din optiunile de externalizare a activitatilor din cadrul firmei care nu aduc direct venituri, cu scopul de a reduce cheltuielile si a creste profitabilitatea, externalizarea operatiunilor financiar-contabile fiind probabil cea mai des intalnita, pe langa alte activitati cum ar fi cele de resurse umane, consultanta juridica, publicitate si asa mai departe.

Aceasta implica crearea unei relatii pe termen cu o firma de contabilitate din Bucuresti in cadrul unui contract de prestari servicii si preluarea de catre aceasta a intregii activitati sau doar partial a departamentului financiar-contabil. Printre obiectivele principale urmarite prin folosirea serviciilor unei firme de contabilitate este acela al scaderii costurilor si axarea pe activitatile care aduc clienti noi si venituri, reducerea posibilelor fraude, tinerea pasului cu modificarile frecvente din domeniul legislatiei, accesul la un grup de specialisti in domeniu care pot aduce un aport amplificat intr-un mediu colaborativ.

contabilSimpla eliminare a costurilor legate cu incheierea unui contract de munca pentru cel putin un salariat, asigurarea spatiului, mobilierului, echipamentelor, softului si a necesitatii supravegherii acestora va duce la economii de bani si timp, eliminand totodata si riscul unei fluctuatii de personal generate de o demisie neanuntata din timp, sau a unei incapacitati. Eventuala reziliere a contractului de colaborare cu societatea de contabilitate in cazul in care nu sunteti multumit de serviciile prestate este mai usoara decat incetarea unui contract de munca a unui angajat contabil.

Totodata tendinta de a opera intr-un mediu tot mai digitizat, paper-less face dificil sa se tina pasul de o firma mica cu toate aceste tehnologii sau cu costurile cu achizitionarea si intretinerea softurilor.

Pe langa serviciile de evidenta contabila, administrare fiscala, o firma specializata va poate furniza consultanta privind optimizarea proceselor de afaceri, formare de personal calificat in domeniul financiar.

Incheierea unui contract de furnizare de servicii contabile si de raportare cu o firma specializata aduce si o mai mare liniste in cazul unui control deoarece aceasta este direct responsabila de corectitudinea cu care sunt calculate, declarate si platite impozitele si alte obligatii, astfel in cazul in care se constata ca nu au fost respectate legile si normele din domeniul contabil si din culpa firmei de contabilitate au fost constatate impozite si penalizari sau amenzi, aceasta poate suporta aceste sume, ele avand incheiate polite de asigurare pentru risc profesional.

De asemenea ele pot reduce sau inlatura riscul unor fraude datorita procedurilor si specialistilor care prin interpretarea datelor si a situatiilor pot detecta acest tip de incidente.

Avantajele colaborarii cu o firma de contabilitate din Bucuresti ofera accesul la o echipa de specialisti care vor creste flexibilitatea si performanta firmei prin furnizarea de optiuni si feedback constructiv pentru cresterea activitatii si tinerea pasului cu schimbarile legislative.

La cererea dumneavoastra o firma specializata va poate oferi o gama larga de servicii, de la evidente contabile complete, la diferite raportari folosite de management, consultanta fiscala, asistenta in timpul inspectiilor si in relatia cu organele statului, pregatirea informatiilor pentru auditori,  precum si in domeniul salarizarii si al resurselor umane. De asemenea suportul unei firme specializate este vital in luarea deciziilor strategice in cazul unor operatiuni de achizitii, fuziuni, reorganizare.

Ca in orice relatie de colaborare un aspect foarte important este cel al comunicarii, iar in acest domeniu este necesar ca aceasta comunicare sa fie si bine documentata pentru a preveni eventualele neintelegeri ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *