Niste cursuri de calificare in croitorie te pot duce mai departe

Croitorii au ajuns, in unele orase, sa fie specii de „meseriasi” pe cale de disparitie. In ultimul timp toti tinerii vor diplome de politician sau de doctor in cine stie ce subiect, dar niciunul dintre ei nu se intreaba cine le va repara masina, cine le va croi rochia de mireasa, cine le va creste alimentele de care au nevoie pentru a trai si nici cine le va coace paine de toate zilele.

conf_art_text_mMeseria este bratara de aur, drept pentru care, indiferent ce se va intampla in aceasta lume, meseriile de baza vor supravietui. Asa cum unele profesiuni au renascut dupa cateva zeci de ani de uitare, la fel se va intampla si cu croitorii, mecanicii sau cizmarii, din simplul motiv ca pentru unii dintre noi aceste meserii sunt mai mult decat niste locrui de munca, sunt niste pasiuni. Iar pasiunile exista pentru a fi puse in practica. Iar daca din pasiune mai pot iesi si bani, atunci exista si mai multe motive pentru care  oamenii le vor pune in practica.

Cati dintre noi nu am intrebat in stanga si in dreapta, intr-un moment din viata noastra, daca nu stie cineva un croitor bun? Cati dintre noi am primit un raspuns? Din ce in ce mai putini, de fapt. Asta deoarece industria textila s-a schimbat, si oamenilor li se pare mai simplu sa  cumpere alte haine decat sa le repare pe cele stricate. Noroc ca preturile hainelor nu sunt la fel de mari ca ale masinilor pentru ca altfel am ramane cu aceleasi haine ani de zile.

Cu toate acestea, in tara noastra se poate observa un trend: acum 30-40 de ani coitorii erau foarte bine vazuti. Stiu sigur ca aveti printre rude, unchi sau bunici care si acum poarte costumele croite pentru ei acum cateva zeci de ani. In ultimii ani trendul a fost unul descendent, insa ceva s-a schimbat in mentalitatea romanului.

Oamenii cu pasiune pentru moda si imbracaminte au observat ca pot crea haine interesante, vandabile, si ca le pot vinde chiar si peste hotare. Incet, incet cererea pentru cursuri de calificare in croitorie a crescut si astazi este unul dintre cele mai cautate cursuri de calificare, impreuna c cel pentru buatari si patiseri.

Observati trendul? Oamenii au inceput sa puna tot mai mult accent pe pasiune si pe meserie, mai mult decat pe diplomele de facultate care nu te duc prea departe in cele mai multe cazuri. Meseria insa, va fi unul din acele lucruri care nu se demodeaza niciodata, tocmai pentru ca face parte din personalitatea noastra. Cauta-ti si tu pasiunea si specializeaza-te. Fara sa bagi de seama, vei vedea ca te pricepi, vei incepe sa faci bani din asta si vei ajunge sa traiesti viata pe care ti-o doresti, fara prea multa bataie de cap. Se spune ca daca vei face ce iti place, nu vei munci o zi in toata viata. Tu nu iti doresti acelasi lucru?

Alege cursurile de calificare care se preteaza pasiunii tale si incepe sa ai succes in viata. Este mai simplu decat crezi si mai eficient decat orice job care nu-ti place!

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *