Avantajele colaborarii cu o firma de contabilitate

Te-ai hotarat sa iti deschizi propria firma. Nu mai vrei sa ai sefi pe cap, nici colegi artagosi, vrei sa lucrezi pe cont propriu si sa ai tu angajati care sa lucreze pentru tine. Nu puteai gandi mai bine pentru tine. Ti-ai creat planul de afaceri si esti gata sa uimesti lumea economica, problema este ca nu ai un contabil care sa te ajute. Ce faci? Cauti un contabil ca angajat sau contractezi o firma de contabilitate?

contabilPrietenii ti-au zis ca o firma de contabilitate iti va oferi servicii de mai buna calitate decat iti poate oferi un contabil angajat. In plus, poti sa dai peste un contabil care nu are experienta desi pretinde asta si iti va incurca socotelile in loc sa ti se descurce. Decat sa ai probleme cu legea, mai bine te documentezi despre cum sa alegi cea mai buna firma de contabilitate care sa aiba cel putin un expert contabil in Bucuresti.

Fiecare firma, indiferent cat de mica sau de mare ar fi are nevoie de o persoana sau un departament care sa se ocupe de partea financiara. Departamentul poate fi intern, sa lucreze direct cu ceilalti angajati sau poate fi externalizat apeland la serviciile unei firme specializate in contabilitate. Alegerea firmei de contabilitate are o serie de avantaje pe care o sa le discutam mai jos:

  1. Prin alegerea unei firme de contabilitate se poate oferi functia de administrator care vine la pachet cu o serie de responsabilitati directorului financiar sau contabilului sef din cadrul acelei firme. Astfel sarcinile proprietarului de afacere vor fi indeplinite de altcineva si acesta nu va mai avea grija lor. Unde exista responsabilitate, exista si raspundere. Daca un lucru este gresit si descoperit de organele competente, contabilul sef va trebui sa explice sau chiar va fi sanctionat. Totul trebuie mentionat in contractul incheiat cu o astfel de firma. Asigura-te ca totul este scris negru pe alb pentru a nu avea surprize in momentele nedorite sau dificile.
  2. O firma specializata in oferirea de servicii de contabilitate iti va oferi cea mai buna consultanta si parteneriat in functie de specificul firmei tale, respectiv forma de organizare juridica: SRL, SA, PFA, SRL-D, ONG. In locul unui contabil generalist este de preferat o firma care stie toate detaliile si dedesubturile tinerii contabilitatii fiecarei forme juridice. Astfel serviciile oferite vor fi de cea mai buna calitate si in deplina concordanta cu nevoile firmei tale.
  3. Vei putea avea controlul costurilor cu contabilitatea. La inceputul activitatii nu iti vei permite si nici nu vei avea nevoie de un contabil full time, fie el si freelancer. Poti angaja o firma care sa lucreze pe o suma de bani negociata foarte bine si vei fii sigur ca vei primi serviciile cele mai bune.
  4. Asigurarea de raspundere profesionala este o notiune de care nu stie multa lume. Daca o firma are aceasta asigurare practic se protejeaza pentru cazurile in care va avea de platit amenzi in contul unor greseli de ordin contabil. Adica firma de contabilitate va plati amenda, nu proprietarul afacerii.
  5. Recomandarea si portofoliul de clienti inseamna modalitatea ta de a te asigura ca firma este una serioasa. Oamenii nu recomanda firme de contabilitate membre CECCAR daca nu au fost multumiti de rezultate. Repercusiunile unor greseli contabile pot inseamna chiar lichidarea firmei, deci nimeni nu vrea sa riste si nu ar minti cand vine vorba de pierderea afacerii personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *