Chinul din care m-au salvat ferestrele termopan din Bucuresti

M-am mutat de curand intr-o casa noua care are vedere la clubul de bowling din zona. Fiind un club social,  are muzica tare la sfarsit de saptamana si un flux constant de campanii sociale, astfel incat zgomotul poate fi de asa natura incat  sa nu pot sa imi ascult muzica, sa ma uit la televizor sau sa dorm numai la anumite ore, fara ca zgomotul sa nu ma asurzeasca complet, in unele seri. Seara de seara am incercat sa dorm, ajunsesem chiar sa consum pastille pentru a ma putea odihni. Ganditi-va ca am ajuns pana acolo pana am mers la consiliul local sa intreb de ce acest club are autorizatie de functionare chiar langa cartierul rezidential in care ma mutasem. Evident, nu am rezolvat nimic, drept pentru care am decis ca era momentul sa face ceva pentru a ma izola eu de zgomot.

glass-90926Am realizat imediat ce m-am mutat ca o sa am nevoie de materian antifonic… mult material antifonic. Desi stiam acest lucru atunci cand m-am mutat in casa, pretul era prea bun ca sa refuz oferta. Toate acestea s-au schimbat acum.

Am intrebat vecinii sa vad ce fac ei pentru a putea sa se bucure de o seara confortabila prin casa, insa toti mi-au zis ca si-au aplicat ceva pe ferestre. Dupa ce am facut unele cercetari pentru izolare fonica, si dupa contactarea mai multor companii, cei de la WindowSolution au fost cei dispusi sa vina la mine pentru a vedea ce solutii imi pot oferi. Au avut o idee interesanta cand mi-au spus ca pot sa imi modernizeze ferestrele de termopan din Bucuresti cu un tip de pelicula reflectorizanta, invizibila pentru ochiul uman – probabil aceeasi de care vorbeau si vecinii mei, dar nu au stiut sa imi explice mai bine. Mi s-a parut desprins din filmele SF, insa nu aveam ce pierde, pentru ca intre timp clubul a mai gazduit cateva evenimente galagioase. Asa ca am decis sa le dau o sansa cu casa mea. Toate ferestrele au fost imbunanatite cu ajutorul acestei pelicule, la un pret mult mai mic decat mi-am inchipuit. Diferenza de sunet a fost imediata, dar a trebuit sa astepte pentru week-endul pentru testul real. Eu pot raporta fericit ca ferestrele au trecut testul cu brio. Diferenta este uimitoare. Acum am un sanctuar pentru a scapa de muzica coplesitoare si acest lucru va face o mare diferenta la calitatea mea de a trai aici. Practic, m-am asigurat ca atat timp cat voi trai aici nu voi mai avea probleme cu zgomotele, oricat de insistente ar fi acestea. Deci, ca o investitie pe termen lung acestia au fost bani bine cheltuiti. Instalatia a mers fara probleme, cu muncitori foarte profesionisti.

Evident ca izolarea fonica nu a fost singura surpiza a acestei folii invizibile, pentru ca odata ce a venit iarna mi-am dat seama ca tocmai am facut o investitie si in acelasi timp o economie la facture pentru incalzire, pentru ca acum geamurile mele termopane din Bucuresti sunt de doua ori mai bune, si asta cu o simpla pelicula milimetrica, asezata intre cele doua foi de sticla. Acum e clar, tehnologia ne-a deposit, dar ne face viata mai frumoasa si mai usoara, fara vreo problema. Si pe deasupra, merita toti banii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *