Cum facem alegerea gresiei ? Depozitul de gresie tip parchet va sare in ajutor

Cum gresia si faianta sunt elemente care dau un plus  aspectului locuintei, atunci cand le achizitionam cam trebuie sa acordam atentie maxima. Ofera o anume persoanlitate casei, si o alegere oportuna a lor poate face diferenta in saptiul de interior oricare ar fia acesta, fie ca este bucatarie, baie, hol, living sau dormitor. In cazul in care aveti inspiratie, o imbinare cat mai creativa a acestora cu alte accesorii poate da nastere unui spatiu cu totul si cu totul extraordinar.

gresieGresia poate fi numita ca fiind o roca din nisip cimentat, pentru care s-au aplicat diverse tratamente in timp ce a fost prelucrata. In ytarime mediteraneene, exista adevarate culturi a stilului in acest domeniu al gresiei si al faiantei, aceasta fiind utilizata in mai multe incaperi din locuinta. In tarile din nord, totusi, aceste elemente sunt folosite strict pentru baie si pentru bucatarie.

Inainte de a cumpara faianta ori gresie tip parchet sau diferite alte modele trebuie sa aveti in vedere cativa factori si anume: este recomnadat sa tineti cont daca faianta sau gresia pe care doriti sa o cumparati o  veti folosi pentru exterior sau pentru interior. Odata ce aceasta problema o sa fie rezolvata, in cazul in care o sa doriti gresie de exterior trebuie sa stiti ca aceasta are aplicat in tratament special care ii permite sa fie destul de rezistenta la inghet. In mod clar, trebuie sa detina si o anume textura care sa impiedice alunecarea. In momentul in care ca decideti sa cumparati, trebuie sa va asigurati ca placile cu acelasi cod au acelasi marcaj pe cutie in ceea ce priveste nuanta si calitatea. Inainte de a monta placile, trebuie sa amestecati din mai multe cutii pentru a putea obtine o culoare uniforma pe suprafata placata iar suprafata de mintaj trebuie sa fie destul de bine pregatita. Trebuie sa detina rezistenta, nu trebuie sa aiba denivelari, trebuie sa fie curata si uscata.  Incercati sa folositi doar aditivi si chituri care sunt recomandate pentru aceste placi de ceramica achizitionate din magazine de specialitate fie din depozit gresie tip parchet.

Trebuie sa tienti cont si de particularitatile  suportului de montaj si totodata de conditiile meteo climaterice.  Incercati sa folositi cu 10%  mai mult decat aveti calculul initial pentru ca suprafetele,  colturile, si spargerile, necesita cumpararea mai multor placi. Modelele sunt diverse, exista gresie de lux pentri living, gresie tip parchet, modele gresie aspect lemn, si multe altele, iar daca optati pentru gresie portelanata, trebuie sa o alegeti pe cea care imita materiale naturale exterioare cum ar fi caramida, piatra ori pietrisul. Gresia este de doua feluri, smaltuita si nesmaltuita. Cele care sunt saltuite sunt obtinute prin dubla coacere dar exista si cu o singura coacere, insa cele nesmaltuite ( din care fac parte gresia rosie si cea portelenata) sunt obtinute prin coacere simpla. In functie de ce grad de rezistenta detin, exista 5 clase PEI, de la I la V, de la trafic redus pana la cel mai inalt  nivel de rezistenta, gresii ce sunt special create pentru traficul intens ( spatii publice, holuri). Trebuie sa stiti ca gresia nu detine proprietati izolante antitermice ori antifonice.

Orice model, fie de gresie fie de faianta o sa alegeti, trebuie sa nu uitati sa tineti cont si de culorile si stilul in care este decorata locuinta si sa imbinati toate elementele astfel incat finalul sa nu fie decat unul exceptional. Cum atat modelele cat si culorile de gresie si de faianta se gasesc intr-un numat cat mai mare si apar a fi din ce in ce mai diverse, optati pentru ceva in tendinte iar in cazul in care considerati ca aveti nevoie de ajutor, un specialist in domeniu o sa fie gata sa va ajute.

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *