Cum sa alegi firma de paza in Bucuresti

Selectarea unei firme de paza in Bucuresti, este, de cele mai multe ori una dintre cele mai importante decizii pe care un proprietar de afaceri o va avea de luat.  Firmele de paza nu protejeaza doar perimetrul fizic al companiei voastre ci si angajatii si clienti, pusi in fata unor riscuri de securitate. Afaceristii trebuie uneori sa aleaga intre externalizarea acestor servicii ori pregatirea unor angajati proprii pentru a se ocupa de securitate si paza.

Industria hoteliera este un bun exemplu pentru a putea vedea care anume este alegerea unora sau altora. Hotelurile de lux tind sa aiba propriile echipe de securitate, pregatite special pentru perimetrul si domeniul lor. In felul acesta gardienii stiu pe dinafara tot ce se petrece pe fiecare corridor al hotelului. Cu toate acestea, hotelurile mai mici tind sa angajeze companii de securitate din afara firmei, pentru a le asigura paza si protectia. Adevarul este ca ambele modalitati de asigurare a pazei unui perimetru au avantajele si dezavantajele lor. Intelegand aceste concept veti putea discerne singuri daca trebuie sa creati in compania dumneavoastra un department de securitate ori daca puteti externalize acest serviciu catre o firma de paza din Bucuresti.

Crearea unei echipe in interiorul companiei

hands-598146_1Afaceristii care decid sa creeze un department in interiorul propriei firme aleg sa faca acest lucru datorita autonomiei pe care o ofera aceasta posibilitate. Astfel ei intervieveaza direct fiecare candidat, creand astfel oportunitatea de a identifica inconveniente, inca dinainte ca acestea sa creeze probleme. Cu toate acestea formarea si intervievarea acestor echipe neceista foarte mult efort. Companiilecare vor sa creeeze propriul department de securitate trebuie sa treaca printr-un proces destul de lung si anevoios. Trebuie sa inceapa cu inceputul si sa promoveze suficient de bine faptul ca vor sa creeze acest nou departament, apoi trebuie sa verifice fiecare aplicant, pentru a ajunge la un numar preliminar, de la care sa inceapa interviurile. Dupa ce au selectat numarul de oameni de care au nevoie, vor trebuie sa ii verifice pe fiecare in parte, sis a ii selecteze pe cei mai buni, urmeaza apoi pregatirea lor, care poate necesita mai mult de cateva zile. Formarea echipei trebuie sa aiba in vedere si includerea unui numar de angajati de rezerva care sa poata acoperi cazurile urgente in care este nevoie de un numar suplimentar de gardieni, sau sa tina locul celor care nu pot fi prezenti din motive importante.

Pe langa aceasta pregatire, prorpietarii de afaceri trebuie sa faca fata si taxelor si impozitelor aferente angajarii acestei noi echipe. Un dezavantaj ar fi faptul ca atunci cand angajatul nu lucreaza la nivelul asteptat, poate fi destul de greu sa fie lasat sa fie concediat, procesul fiind mai lung decat daca ar fi lucrat cu o firma privata de paza.

Externalizarea serviciilor de paza si protective

La fel ca si infiintarea unui department in cadrul firmei, si externalizarea serviiclor de paza si securitate prezinta si avantaje si dezavantaje. Cateva dintre beneficiile cele mai importante in ceea ce priveste angajarea unei firme de paza din Bucuresti sunt:

  • raspunderea limitata. Firma de paza din Bucuresti isi va asuma responsabilitatea pentru angajatii sai, astfel ca voi nu va trebui sa faceti acest lucru.
  • Costuri mai mici. Afacerile care aleg sa externalizeze serviciile de protective nu trebuie sa plateasca taxe de angajare, asigurari sociale sau alte taxe aferente angajarii unui gardian.
  • Experienta mai bogata. Externalizand serviciile catre o firma de paza din Bucuresti asigura gardieni cu o experienta in domeniu mult mai bogata decat cei pe care ati putea sa ii pregatiti pentru a va supraveghea perimetrul.
  • Usor de inlocuit. Gardienii care nu se ridica la inaltimea standardelor dumneavoastra pot fi inlocuiti mult mai usor. Tot ce trebuie sa faceti este sa comunicati companiei de securitate ca va doriti un gardian nou, fara sa fie nevoie de intocmirea de acte suplimentare.

Partea dezavantajoasa a externalizarii serviciilor de paza este ca aveti mai putin control asupra gardienilor, pentru simplu motiv ca ei nu lucreaza pentru dumneavoastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *