Incalzirea casei de vacanta este mai simpla acum

Daca aveti o casa de vacanta si doriti sa o faceti mai primitoare, bineinteles ca v-ati gandit sa schimbati ceva in aspectul acesteia, dar aspectul nu este singurul lucru care face o casa sa fie primitoare. Unul din factori cei mai importanti pentru a avea o casa placuta este sistemul de incalzire, fie ca aveti casa situata intr-o zona de munte sau mare cu siguranta o sa aveti nevoie de un sistem de incalzire inteligent pentru comfortul dumeavoastra, al familiei, dar si al prietenilor.

In ziua de azi este extrem de simplu sa gasiti incalzitoare pentru exterioruleicasa de vacanta, unul care este folosit cel mai des este incalzitorul cu infrarosii.

Infrarosul este situat chiar sub lumina vizibila, dincolo de „rosul” spectrului luminii. Aceste lungimi de unda sunt mai lungi („infra”) decat undele din spectrul luminii vizibile. Cea mai lunga dintre ele este reprezentata tocmai de rosu. De aici numele „infrarosu”. Lungimile de unda in infrarosu sunt, la randul lor, impartite in familii: cele cu lungimi de unda mai lungi apartin familiei „infrarosii indepartate”.

Undele infrarosii nu au nevoie de un mediu, precum aerul sau apa, pentru a „calatori”. Ei se misca usor atat in ​​aer, cat si in spatiu, producand caldura doar atunci cand lovesc un obiect, cum ar fi suprafata pamantului sau peretele unei case. Cand radiatiile emise de un panou infrarosu au lovit un obiect (pereti, tavane, podele, obiecte interne), razele genereaza miscarea moleculelor lovite, care incep sa oscileze. Energia continua sa fie absorbita de moleculele acelui obiect pana cand oscilatia lor atinge frecventa radiatiei in sine. In acest moment radiatia este reflectata. Cu alte cuvinte, toate obiectele dintr-un spatiu devin radiatoare. Radiatia continua pana cand toata energia este absorbita si toate obiectele sunt incalzite si incep sa reflecte la randul sau caldura. Persoana percepe aceste oscilatii ca o conditie de caldura. Prima reactie care apare la intrarea intr-o camera incalzita cu radiatii infrarosii este o surpriza: se sesizeaza caldura, dar originea sa nu este inteleasa.

Elementele fundamentale ale sistemelor de incalzire prin radiatii sunt legate de utilizarea lor si sunt temperatura si lungimea de unda a radiatiilor emise. Aceasta are ca rezultat o putere unitara in timp si, in consecinta, energie consumata si costuri de exploatare.

Pe baza lungimii de unda emise (sau mai bine, pe banda de unda), exista 3 sisteme de incalzire diferite, cu benzi diferite, aplicatii diferite care nu sunt intotdeauna compatibile si costuri de functionare la fel de diferite.

Simplificare: pe baza obiectivului de atins, este necesar un interval de temperatura (diferential), care corespunde unei benzi de lungime de unda, unui tip specific de corp de incalzire si unei puteri bine definite (W).

Incalzitorul cu infrarosii este ideal pentru exteriorul casei dumneavostra, deoarece o sa asigure caldura constanta si este destul de economic. Un alt incalzitor de terasa care nu consuma oxigen si este folosit in intreaga lume este incalzitorul de terasa cu carbon, este exceptional pentru zilele reci chiar si cand doriti sa faceti o masa festiva afara in plin sezon de iarna. Exista de asemenea foarte multe incalzitoare de foisor, despre care puteti afla mai multe in magazinele fizice sau online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *