Indeamna-ti copilul la lectura cu ajutorul unor carti de aventura pentru copii

Nu mai este o surpriza ca la o varsta frageda, copiii inteleg mai bine bazandu-se pe imagini, pe culori, pe joculete si diverse astfel de metode pe care acestia le gasesc a fi mult mai atractive si mai interesante.

Astfel ca poti lua si tu in considerare achizitionarea unor carti de aventura care sa fie destinate pentru varsta la care se afla copilul tau si usor-usor sa il introduci in lumea lecturii. Sa il introduci intr-o lume colorata, plina de aventura si sa il ajuti sa-si dezvolte abilitati cognitive alaturi de personajele sale preferate. Sa invete cum sa devina o persoana morala, cum sa puna accent pe ce este bine si ce este rau si sa invete din fiecare lectii folositoare. Pe langa placerea de a participa imaginativ la o intreaga aventura plina de obstacole, dar si de reusite.

Achizitioneaza si tu carti de aventura pentru copii care sa le stimuleze si mai mult creativitatea.

Sunt sanse ca prin intermediul unor carti de aventura pentru copii sa li se deschisa acestoraq apetitul pentru lectura?

Cu siguranta. Copiii au nevoie de un impuls. Impuls care sa le atraga atentia, care sa le stimuleze creativitatea. Si care sa fie cel mai potrivit izvor al creativitatii decat cartile de aventura? In zilele noastre, copiii prefera sa se uite mai mult la desene animate, lucru ce le incetineste putin procesul de creativitate. Li se da pe tava costumatia personajelor, felul in care arata, gesturile, astfel incat copiilor nu le mai ramane nimic si pentru imaginatie. De aceea, este bine sa fie alternate intr-un mod benefic pentru copil aceste doua surse de relaxare si, daca se poate, sa se puna accentul mai mult pe lectura.

Sunt multe personalitati marcante in literatura autohtona si nu numai care si-au deschis apetitul pentru lectura in copilarie, cu ajutorul parintilor care le citeau. Si astfel, si-au dezvoltat ulterior o pasiune in acest sens si chiar si-au cladit cariere de succes. Oricum ar fi, lectura este un mijloc sigur de dezvoltare personala, de conturare unei laturi empatice, de conturare a unor gusturi si de dezvoltare a laturii analitice. Copiii care citesc sau carora le-a fost citit in copilarie, sunt copiii sau adultii de astazi care au o opinie, care stiu cum sa si-o sustina cu argumente relevante si credibile.

Ai grija de procesul de dezvoltare al copilului tau, pentru ca se afla la varsta la care asimileaza orice informatie ca un aspirator, la varsta la care este curios tot timpul si la varsta la care isi doreste sa exploreze cat mai mult din lumea pe care crede ca o cunoaste. Are nevoie de ghidare, de sustinere pentru a se descoperi, pentru a-si descoperi pasiunile, hobby-urile. Pentru a intelege cine vrea sa fie in viata, ce loc sa ocupe, ce loc de munca sa aiba. Si ofera-i liberatea de alegere. Ofera-i sansa de a simti ca este responsabil pentru alegerile sale, acest lucru il va trasforma intr-un om matur, descurcaret. Lectura il va ajuta sa descopere si ce nu-i place sau lucrurile pentru care nu este potrivit.

In concluzie, sustinte-ti copilul, ajuta-l sa se dezvolte si fii cat de prezent se poate in procesul sau de crestere. Ia in calcul achizitionarea unor carti de aventura pentru copii si invata-l sa citeasca, invata-l sa-si descopere noi pasiuni si noi hobby-uri prin intermediul eroilor sai favoriti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *