Cand vine vorba de vopsire electrostatica cu siguranta va doriti sa aveti parte de servicii calitative la nivel inalt. Fata de vopsirea conventionala vopsirea electrostatica Matei Electrostatic este un proces total diferit in principal datorita faptului ca nu se foloseste un solvent pentru a pastra continutul vopselei intr-o forma lichida. Aceasta vopsea consta intr-o pulbere fina care curge printr-un anume mecanism de pulverizare. Aceasta vopsea adera electrostatic pe suprafata obiectelor pe care le vopsiti.
Vopsirea electrostatica se utilizeaza in special pentru a creea un start de vopsea mai dur si foarte rezistent. De regula se opteaza pentru acesta optiune pentru a vopsi diverse metale fiind aplicata intr-o gama larga de domenii. Se poate folosi domeniul constructiilor, a confectiilor metalice, electrocasnice, automobile, echipamente sportive sau instrumente muzicale.
Unul dintre avantajele folosirii vopsirii electrostatice este acela ca poate produce straturi mai grose decat produc alte tipuri de vopsiri. Vopseaua nu cuge de pe piesele vopsite si nici nu se formeaza acumulari de vopsea pe obiectele ce urmeaza a fi vopsite. In acest mod nu vor aparea diferente intre suprafetele vopsite orizontal sau vertical. Alt avantaj este constituit de faptul ca vopseaua electrostatica Matei elimina foarte putini compusi organici volatili.
Pulberea ce se foloseste la vopsea este de diferite culori ba chiar se poate cumbina pentru a obtine culori unice in functie de preferintele dumneavoastra. Astfel intr-un singur strat de vopsea puteti adauga mai multe tipuri de pulbere de culori diferite.
Tot printre avantaje se numara si faptul ca in timpul procesului de vopsire, pulberea suprapulverizata nu se risipeste. Acesta poate fi reciclata si bineinteles se poate reutiliza. Un impediment in realizarea aceste operatiuni il constituie amestecare mai multor culor de pulbere. Astfel ar putea aparea mici modificari ale nuantei folosite pentru vopsire.
Vopsirea electrostatica Matei este compusa din mai multi pasi esentiali. Primul pas este pretratarea materialului ce urmeaza a fi vopsit. Acesta trebuie sa fie curatat prin pretatare chimica. In acest proces se folosesc fosfati sau cromati in bai de scufundare sau prin pulverizare. Abia dupa pretratare se aplica stratul de vopsea dorit.
O metoda des intalnite de aplicare a pulberii este prin folosirea unui pistol electrostatic. Acesta da pulberii o incarcatura electric pozitiva dupa care pulverizeaza vopseauas cu ajutorul unui jet de aer comprimat.
O alta metoda de aplicare a vopselei electrostatice este de a cufunda obiectele pregatite de vopsit intr-o albie aerata plina cu pulbere. Metoda acesta este folosita atunci cand se doreste un strat de vopsea de peste 300 micrimetri.
Piesele plate pot fi vopsite cu ajutorul unei role magnetice care aplica pulberea. Avantajul aceste metode este faptul ca vopsirea se produce rapid iar grosimea straturilor de vopsea poate fi cuprinsa intre 5 si 100 de micrometri.
Ca ultima etapa a procesului de vopsire electrostatica este etapa de intarire. Acest proces are nevoie de o temperatura specifica. In general pulberea se intareste la 200 de grade Celsius cam in 10 minute insa timpul de intarire poate varia in functie tipul de pulbere folosit. Intarirea se mai poate realiza cu ajutorul laserului acest proces fiin unul destul de rapid sau prin intermediul cuptoarelor cu infrarosii.
Vopsirea Matei Electrostatic a cunoscut o evolutie semnificativa in ultimii ani si urmeaza sa evolueze din ce in ce mai mult pentru a putea sa va satisface nevoile in a vopsi profesional.