Prosop bumbac organic – cumpara calitativ, nu cantitativ

Este adevarat ca unele produse au preturile mult mai ridicate decat ar trebui, preturi care nu explica si nu justifica in mod exact produsul dat spre vanzare. Cel mai bine este ca de fiecare data sa ne orientam catre produse de calitate si sa facem si o comparatie intre preturi, alegandu-l pe cel care sa se potriveasca bugetului nostru. De exemplu, daca avem de ales dintre un produs cu un pret redus si un produs cu un pret mai ridicat, trebuie sa ne gandim daca este ceva in neregula cu produsul cotat mai ieftin. Probabil nu se va ridica la nivelul cerut de noi, probabil nu contine aceleasi proprietati benefice. Asa ca in loc sa cumparam mai multe produse ieftine, putem cumpara un singur produs, dar de calitate.

Sa spunem ca vrem sa ne cumparam un produs simplu si de necesitate comuna, un prosop de baie sau de bucatarie. Si ne gandim, de ce sa platim mai mult cand putem lua doua bucati din cele ieftine? Ei bine, trebuie sa ne gandim si la utilitate. Daca il folosim pentru baie, cel mai bine ar fi sa alegem un prosop bumbac organic, pentru materialul sau bland cu pielea, pentru puterea de absorbtie a apei, pentru sansele cat mai mici sau inexistente de a capata bacterii. Un prosop ieftin de baie dintr-un material care nu este calitativ nu va absorbi apa cum trebuie, va fi dur cu pielea si nici nu ar avea durata de viata prea mare.

Asa ca ce preferi? Un produs de calitate cum este prosopul bumbac organic care isi indeplineste cu succes toate sarcinile sau un prosop care dupa trei spalari se rupe si nu iti mai este util la nimic?

De ce este bumbacul organic considerat a fi atat de bun? Care sunt avantajele bumbacului organic?

Prosopul din bumbac organic are toate avantajele bumbacului conventional. Insa mai mult decat atat, pentru ca productia de bumbac organic nu implica utilizarea de produse chimice, acest lucru insemnand ca bumbacul organic provoaca mai putine alergii. Prosoapele, hainele, materialele in general realizate din bumbac organic reduc, de asemenea, problemele respiratorii si miroase placut.

Un alt plus al bumbacului organic este faptul ca este crescut folosind mijloace organice, fara utilizarea de ingrasaminte chimice, pesticide si insecticide. In acest fel, bumbacul organic ajuta la imbunatatirea calitatii terenului, prevenine contaminarea apei si conserva biodiversitatea.

Pana si sanatatea familiilor de fermieri care cultiva bumbac organic s-a imbunatatit si riscul lor de a fi contaminati cu substante chimice periculoase este redus la minimum.

Diversele firme, prin utilizarea de bumbac organic in produsele lor, isi asuma responsabilitateafata de mediu, contribuind din punct de vedere social si ecologic, la sustinerea unui ciclu de productie durabil si inspira credibilitate activitatilor firmei lor.

Un alt lucru important de mentionat este faptul ca bumbacul organic este cultivat folosind metode si materiale care au un impact nesemnificativ asupra mediului. Stiai ca aceste metode organice de productie refac si sustin fertilitatea solului, reduc folosirea pesticidelor si fertilizatorilor toxici si sustin biodiversitatea si sanatatea oamenilor? Cel mai bun lucru este ca nu se permite folosirea pesticidelor toxice, fertilizatorilor sintetici si a semintelor de bumbac modificate genetic. Toti acesti factori sunt nocivi atat pentru sanatatea noastra, cat si pentru sanatatea planetei. Asa ca daca alegi sa folosesti produse realizare din bumbac organic, te ajuti si pe tine eliminand problemele de sanatate pe care le-ai putea capata prin materiale de slaba calitate, dar ajuti si mediul inconjurator.

Asadar, revenind la exemplul dat in introducere, alege sa cumperi calitativ si nu cantitativ pentru a fi cat mai sanatos. Un prosop bumbac organic este mult mai eficient si benefic pentru pielea ta decat un prosop realizat dintr-un material de slaba calitate. Faptele mari incep din schimbari mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *