Scaunul auto este important pentru copil

Scaunul auto trebuie sa fie rezistent, sa aiba centura de siguranta neaparat si sa fie mereu prins bine de scaunul normal. Este foarte important acest aspect, deoarece nu stim niciodata ce se poate intampla in jurul nostru si din acest motiv bebelusul nostru nu trebuie sa fie afecta,  sau la o frana brusca el sa cada din scaunel si sa dea cu capul de scaunul din fata. Dupa ce copilul mai creste un pic, el capata o capacitate fabuloasa de a murdari totul in jurul lui. E bine ca materialul textil cu care este imbracat scaunul, sa fie cat mai usor de scos si de pus la loc.

scaun autoToti copii doresc sa exploreze toate jucariile. Pe langa faptul ca centura trebuie sa fie cu prindere in cinci puncte si reglabila in functie de inaltimea copilului, e bine sa fie moale in dreptul umerilor. Daca nu este moale, chiar si cea mai mica frana brusca poate produce leziuni copiilor. Conteaza si culoare scaunului si modelul, deoarece copilul retine vizual scaunelul si ii este drag atunci cand este asezat in el. Daca are desene pe el va fi si mai atras.

Este foarte important ca noi sa vorbim cu copilul in timpul in care el este asezat in scaunul auto deoarece se plictiseste in timpul acesta si are nevoie de ceva care sa ii capteze atentia. Este perfect daca in masina este muzica pe placul si pentru varsta lui. El se va simti mult mai bine si o sa fie mai vesel. Este foarte important ca centurile de siguranta sa nu fie foarte stranse pentru a ii oferi libertate copilului de a se misca foarte putin. De cele mai multe ori, majoritatea timpului nostru este pertrecut pe scaun.

Un scaun care poate fi prietenul nostru toata ziua, tocmai de aceea trebuie sa il alegem dupa anumite criterii. Poate ca te doare spatele si gatul dupa cateva ore de stat pe scaun, tocmai de aceea trebuie sa alegem scaunul cel mai condortabil pentru noi. Din fericire pentru toti cei care petrec mult timp pe scaun, indiferent de natura muncii lor, exista unele studii clare care spun ca design-ul si ergonomia trebuie sa fie primele crieterii pe care trebuie sa le aiba un scaun.

Sistemul de prindere – Inainte de a cumpara un scaun auto pentru copil , cel mai eficient este sa ii facem scaunului o proba in masina personala daca se poate. Daca nu, aveti grija ca scaunul pe care doriti sa il achizitionati sa aiba un sistem de prindere potrivit pentru masina dumneavoastra. Sunt scaune care se fixeaza cu centura de siguranta a masinii si scaune care se prind prin sistemul ISOFIX. Scaunul auto pentru copil este foarte important si trebuie ales cu mare grija.

Copilul trebuie sa fie in mare siguranta in el si sa se simta si confortabil. Bebelusul nostru trebuie sa fie tinta noastra de gandire in fiecare zi. Trebuie sa ne gandim cum sa ii facem viata mai usoara si mai frumoasa si sa alegem pentru el tot ce este mai bun.  Sunt unele scaune care trebuiesc evitate, deoarece nu sunt recomandate pentru ca iti mentin coloana intr-o pozitie foarte arcuita. De exemplu, scaunul de birou trebuie sa iti mentina coloana intr-o pozitie normala, naturala si sa nu ti-o forteze. Specialistii spun sa evitam scaunele in forma de minge de gimnastica , sau scaunele fara spatar pentru adulti sau pentru copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *