Fie ca ai in minte simpla schimbare a unei bai de serviciu, fie vrei sa construiesti o baie pentru dormitorul matrimonial, exista cateva lucruri de la care nu ai voie sa faci rabat, daca vrei sa nu mai ai batai de cap mai tarziu.
- Canalizarea
Ca sa nu ai dureri de cap in cee ace priveste blocarile de drenaj, cel mai bine ar fi sa instalezi o retea de tevi de scurgere cat mai larga. Cu cat tevile de scurgere sunt mai largi, cu atat de mult scade incidenta blocajelor si infundarilor. Diferenta de cost intre tevile mai inguste si celel mai largi este de-a dreptul neglijabila, asa ca nu ai nicio scuza. Mai mult, daca locuiesti la casa, esti predispus inghetului, dar din nou, o teava mai larga, bagata sub pamant nu va ingheta prea repede. Recomandat este sa apelezi la experti in schimbarea de instalatii sanitare, pentru a minimiza riscurile.
- Iluminarea
Uita de iluminarea cu un sigur bec. In schimb instaleaza mai multe spoturi in camera de baie dar si deasupra oglinzii. Ai grija sa apelezi la un electrician cu experienta, pentru a izola iesirile electrice, cum sunt prizele si intrerupatoarele
- Dulapioarele din baie
Daca nu ai foarte mult spatiu in baie, ar fi bine sa iei in calcul dulapiorul de desupra chuivetei. Are o oglinda in loc de usa, astfel ca este un obiect 2 in 1 care reuseste sa fie util din toate punctele de vedere. De asemenea, poti sa folosesti spatiile si de deasupra masinii de spalat, in cazul in care masina ta de spalat se afla in camera de baie. Nu uita de colturile baii, care de obicei sunt trecute cu vederea. Pe piata exista nenumarate variante de rafturi pentru colturi, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa iti alegi varianta preferata.
- Ventilatia
O fereastra in camera de baie poate fi un lucru extaordinar de bun, daca este realizat cum trebuie. O fereastra ajuta la evacuarea umezelii evitandu-se astfel, formarea de mucegai. Insa, pentru ca acest lucru sa fie posibil, trebuie ca imbinarile facute sa fie foarte bine isolate impotriva scurgerilor si infiltratiilor de apa. Sticla poate fi mata, astfel incat sa eviti transparentele nedorite.
- Dus sau cada
Aici discutie se poate intinde pe multe capitol, insa ca sa stii ce sa le ceri celor care se ocupa de schimbare de instalatii sanitare, trebuie sa te gandesti cam de cate ori ai timp intr-un an sa faci o baie in adevaratul sens al cuvantului. Daca esti un fan al bailor cu spuma si apelezi la ele de multe ori pe an, atunci poti investi intr-o cada, insa daca nu ai timp destul, cel mai bine ar fi sa apelezi la dusuri. Aici ai variante nenumarate, de la traditionalele cabine de dus pana la asa numitele camera ude, poti alege orice.
- Podeaua dusului
Daca alegi o camera uda, trebuie sa ai grija la ce tip de podea instalezi pentru partea in care vei face dus. De obicei, pentru astfel de proiecte, se aleg modelele ceramice cu suprafata mica. Chiar si mozaicul este o alegere potrivita pentru a spori aderenta podelei si a evita accidentele nefericite. Aici cel care se ocupa de schimbarea de instalatii sanitare trebuie sa fie foarte atent sa izoleze scurgerea foarte bine.
- Cada de dus
Cada de dus nu rebuie sa fie plictisitoare sau urata. Poti alege modele extraordinare la jumatate din pretul unei cazi. Se instaleaza mai usor, ce-I drept, decat podeaua unei camera ude, ori decat cada de baie, dar te ajuta de asemenea sa delimitezi zona de dus de restul camerei.