Mai bine alegi un solar vertical

Vin sarbatorile si evenimentele parca se insiruiesc in agenda noastra si ne dorim ca pentru toate sa aratam excelent. Desigur, daca s-ar putea sa aratam ca si cum tocmai ne-am intors de pe plajele exotice ar fi si mai bine, dar ce e de facut? Stiu eu: mergem la un solar vertical. Ai grija totusi, pentru ca nu vrei sa devii dependenta. Specialistii informeaza insurgent unei noi tulburari psihice: tanorexia. Desi nu este cazul femeilor care merg o data- de doua ori pe ani la solar, femeile care depasesc 2 sedinte pe luna sunt pasibile de a suferi de aceasta conditie deloc sanatoasa.

Unul dintre cele mai comune mituri pe care le vei auzi la salonul de bronzare este ca, daca ai de gand sa te bronzeze, este „mai inteligent” a face acest lucru intr-un pat, spre deosebire de un solar vertical. Angajatii unui salon de bronzat spun ca brozatul la orizontala  ar fi mai inteligent. Asa ca, e adevarat? Este bronzarea in solar mai inteligenta, decat in aer liber din cauza unui „mediu controlat” ?

vidUnii doctori spun ca nu expunerea la raze ultraviolete este nociva, oriunde ar fi ea. De fapt, el sustine ca este tocmai opusul – bronzarea in interior este de fapt mai periculoasa pentru sanatatea pielii, deoarece vei primi o concentratie mult mai mare de UV, care dauneaza mai adanc in piele decat daca ai sta la soare. Si de cercetarile il sustin. Bronzarea frecventa de cate 5 minute folosind lampi solare noi, de inalta presiune pot insemna la fel de mult ca si de 12 ore de  expunerea la soare, in miezul zilei. O tulburare psihica a unei persoane care intra in salonul de bronzare in fiecare saptamana chiar exista, se numeste tanorexie, si devine o problema din ce in ce mai serioasa chiar si in tara noastra.

Intr-un studiu publicat in domeniul dermatologiei, oamenii de stiinta a constata ca unii subiecti care foloseau frecvent un solar vertical au dezvoltat un comportament adictiv fata de efectul solarului – ceea ce inseamna acestia au devenit dependent de solar, similar modului in care oamenii sunt dependenti de droguri si alcool.

Daca trebuie sa te brozezi neparat alege un Blossom Salon

Ne pare rau, dar acesta este adevarul – in orice moment pielea devine mai inchisa, inseamna ca ai facut daune ultraviolete la nivelul pielii.

Daca chiar ai nevoie de un bronz uniform in toiul iernii pentru un eveniment important atunci poti sa mergi la un solar vertical, insa ai grja dsa nu repeti actiunea prea des. Sigur, cu toatele iubim nuanta cafenie a pielii de vara, insa daca nu vrem probleme de sanatate grave, trebuie sa apelam la aceasta modelitate de bronz, cu moderatie.

In plus, daca nu poti ajunge la salon, poti folosi oricand un auto-bronzant. Ai grija cu il aplici, pentru ca nu vrei sa ai palmele mai inchise la culoare decat restul corpului. Pentru a evita asta, foloseste niste manusi chirurgicale si cand aproape ai terminat, da-le jos si `bronzeaza` si mainile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *