Spalat mocheta, da sau nu?

Uneori avem doar pete mici pe covoarele noastre si nu ne simtim ca si cum ar trebui sa apelam la experti, pentru lucruri pe care le putem face noi insine. Ghici ce? Putem sa ne curatam singuri covoarele cand chiar vrem.

Cu toate acestea, ar trebui sa aveti in vedere cateva sfaturi daca credeti ca sunteti gata de curatat covoarele, toate de unul singur.

In primul rand, ar trebui sa aspirati covoarele pentru a elimina orice urma de praf sau de murdarie, in special din zona afectata. Parerea mea este ca daca tot utilizati deja produse de curatare si sunteti gata de treaba, de ce nu curatati intregul covor? In acest fel este proportional.

Dupa aspirare, trebuie sa decideti daca veti peria covoarele. Daca aveti de gand  sa faceti acest lucru, atunci veti avea nevoie de  apa si de produse de curatare. Este mult mai eficient in acest fel. Un alt mod de a face covor sa straluceasca este de a cumpara un curatator special, care arata ca o pulbere, ar trebui sa imprastiati peste covor si apoi aspirati din nou bine. Particulele de curatare ale produsului se ataseaza la particulele de murdarie, si odata ce acestea sunt aspirate, covorul este curat.

Un alt mod de a face curatenie pe care ar trebui sa il luati in considerare este cel de curatare cu abur. Pentru aceasta aveti nevoie de un instrument special care il puteti gasi in orasul vostru pentru chirie de vanzare.

Curatarea cu aburi este cea mai eficienta metoda, si este folosita mai ales in companiile profesionale de curatenie, dar acum este disponibila si pentru tine.

Covorul poate fi foarte dificil uneori, mai ales daca este facut din anumite tesaturi care pot fi sensibile sau foarte greu de curatat. Am decis sa va dau cateva exemple de materiale care le puteti incerca sa le curatati, dar pentru petele mai dificile, am recomanda unele servicii de curatenie. Eu i-amincercta pec el de la SC Cribo Clean SRL, din Bucuresti si nu m-au dezamagit.

vacuum-145027_1280Lana, de exemplu, poate fi un material foarte frumos, mai ales daca incearcati sa-l pastrati curat, prin aspirare si curatare in mod regulat. Este potrivit pentru zonele de tranzitie, din cauza rezistentei sale.

Materiale sintetice sunt mai rezistente la curatenia agresiva si, de asemenea, la pete, astfel incat veti putea sa le curatati singur. Pastrati-le pentru camerele in care nu mergeti prea mult.

Cu toate acestea, daca incercati sa scoateti o pata, amintiti-va cativa pasi inainte de a face ceva. In primul rand, apasati pe pata cu un prosop uscat sau servetel, in scopul de a absorbi cat mai multa murdarie. De asemenea, nu frecati pata, deoarece se va raspandi si veti face o mizerie mai mare decat prima. Incercati sa folositi un detergent de spalat vase, este mai putin invaziv, dar si mai eficient.

Pe de alta parte, daca nu va simtiti in stare, doar sunati la servicii de curatat mocheta, care va vor face covoarele atat confortabile cat si curate din nou. Nu va trebuie sa depuneti alt efort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *