Un medic nutritionist din Iasi este varianta potrivita pentru sanatatea ta!

Glucidele reprezinta o sursa de energie corporala care ne permite sa efectuam activitatile cotidiene. Ele se gasesc in zaharurile simple, sau sub forma de glucide complexe in alte alimente precum pâinea, orezul, pastele, cerealele, fructele si legumele. Glucidele complexe sunt preferate in locul zaharurilor simple deoarece ele cuprind deasemenea si alte minerale si vitamine.

O alimentatie sanatoasa ar trebui sa contina 5-12 portii de cereale si graunte, 5-10 portii de legume si fructe in fiecare zi. O portie de cereale sau de graunte poate fi egala cu o felie de pâine sau o jumatate de ceasca de orez. O portie de fructe sau legume inseamna un fruct proaspat de marime medie sau o jumatate de ceasca de bucati dintr-o leguma.

Lichidele:

nutritionistOrganismul uman este constituit in principal din apa. Apa serveste deasemenea la transportul elementelor nutritive (nutrimente) in organism si contribuie la pastrarea rinichilor in stare buna. Toata lumea trebuie sa inlocuiasca apa care este eliminata din corp prin transpiratie si urina. Orice dubii exista, alege un medic nutritionist din Iasi.

Anumite bauturi precum alcoolul si cafeaua au ca efect eliminarea apei din organism in loc sa contribuie la cresterea nivelului ei in organism.

Beti echivalentul a 8 pahare de apa, suc sau alte lichide fara cafeina in fiecare zi.

Mâncati mai multe cereale, pâine, produse bogate in graunte, fructe si legume, reduce-ti consumul de sare, alcool si materii grase.

Mâncati de trei ori pe zi sau mai mult.

Luati suplimente in vitamine multiple.

Plimbati-va pe jos sau faceti câteva exercitii in fiecare zi.

Asigurati-va ca mâncarea a fost preparata si manipulata in mod igienic.

Apelati un dietetician pentru a afla mai multe informatii asupra alimentelor pe care le consumati in mod regulat.

Obisnuinta este a doua noastra natura – odata ce apucam sa ne insusim anumite deprinderi, bune sau rele, ne vine greu sa mai renuntam la ele, chiar si atunci cand stim rational ca eliminarea lor ne va aduce beneficii pe termen lung. Alege un nutritionist din Iasi si vei vedea ca sanatatea va fi pe primul loc mereu. Cand vine vorba insa despre obiceiurile din bucatarie, situatia nu este chiar atat de neagra; de fapt, pentru a te asigura ca pregatesti bucate delicioase, in conditii de deplina siguranta pentru sanatatea ta si a celor dragi, nu ai nevoie decat de cateva mici schimbari… cu efecte mari insa!

Cand vrei sa pregatesti ceva rapid in tigaie, adesea incepi prin a incinge fie si doar cativa stropi de ulei. Ei bine, toate bune si frumoase, insa ai grija sa nu uiti tigaia pe foc! Nu de alta, dar daca uleiul apuca sa se incinga atat de tare incat sa fumege, poti sa ai certitudinea ca preparatul care va rezulta va fi orice, mai putin sanatos. Explicatia? Dupa acest prag, uleiul se descompune, isi pierde proprietatile nutritive si incepe sa degaje, printre altele, acroleina, un compus toxic.

Nu lasa niciodata uleiul sa se incinga foarte tare! Ca sa eviti problemele cu mai multa usurinta, alege sa folosesti uleiuri cu punct de ardere ridicat, precum uleiul de masline extravirgin (216 ˚C), uleiul semirafinat de arahide (232 ˚C) si uleiul de avocado (271 ˚C).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *